Fargo dobiva drugu sezonu sa novom pričom i likovima, Louie petu – serijala.com
Trenutno čitaš
Fargo dobiva drugu sezonu sa novom pričom i likovima, Louie petu

Fargo dobiva drugu sezonu sa novom pričom i likovima, Louie petu

Lijepe vijesti sa FX-a: sjajni debitantski Fargo nastavit će se iduće godine i to sa novom pričom, u drugom vremenu i sa novim likovima. Prva sezona je od početka zamišljana kao zatvorena i konačna, no prilično se glasno govorilo o mogućnosti nastavka serije u antologijskom formatu — u stilu FX-ovog American Horror Story ili HBO-ovog True Detective.

Doduše, za razliku od AHS-a, druga sezona Farga neće posuditi glumce iz prve. John Landgraf, čelnik FX-a, najavio je novu iteraciju najranije za jesen iduće sezone, a više detalja trebali bi imati kasnije tokom dana kada će autor i showrunner Noah Hawley pričati o seriji na zasebnom panelu pred novinarima.

louie3

FX je istovremeno obnovio komed… dram… komedramu Louie za petu sezonu, ali sa smanjenim brojem epizoda. Sedam ili osam, kažu. Premijera je planirana za kasno proljeće iduće godine. Također, mreža je odgodila emitiranje desete sezone komedije It’s Always Sunny in Philadelphia na zimski dio sezone. Planirali su je spariti sa novom komedijom Tracyja Morgana, no produkcija njegove serije odgođena je zbog nedavne prometne nesreće od koje se još oporavlja.

Nakon što je prošle godine uzeo pauzu da napuni baterije, Louis C.K. ove godine nije želio obećati da će snimiti punu sezonu Louieja na vrijeme do zatvaranja roka za prijavu u Emmy kategorije, pa je FX uzeo koliko može dobiti. Iz istog / sličnog razloga mreža je ove godine emitirala po dvije epizode četvrte sezone dnevno. Louis C.K. također radi na novom nezavisnom filmu, koji će mu također pojesti dobar dio vremena.

Nadopuna: o drugoj sezoni Farga

Kasno sinoć Noah Hawley je održao panel posvećen seriji na press turneji pred novinarima i kritičarima, te otkrio dosta detalja o novoj sezoni serije. Kao što smo rekli, novi glumci, nova priča, ali neki likovi — isti. Samo tridesetak godina mlađi. Druga sezona Farga vraća se u 1979. godinu te će pratiti zločine u gradu Sioux Falls, također u Južnoj Dakoti, koji su nekoliko puta usputno referencirani u prvoj sezonu.

fargo-1

Znači kinda-sorta prequel prve sezone. Ne očekujte premijeru prije jeseni iduće godine, a opet ćemo dibiti 10 epizoda. Jedan od bitnih protagonista bit će 33-godišnji Lou Solverson, kojeg je u prvoj sezoni glumio Keith Carradine, Mollyjin otac, bivši policajac i tada vlasnik restorana, a zima će opet biti jedan od “glavnih likova”.

Prva sezona crpjela je inspiraciju iz triju filmova braće Coen — naravno Fargo te No Country for Old Men i A Serious Man, dok će na drugu ponajviše utjecati opet Fargo, jasno, te Miller’s Crossing i The Man Who Wasn’t There. Hawley je ove godine napisao sve epizode u sezoni, no u idućoj planira podijeliti teret sa ostalim piscima — iako će i dalje biti vrlo involviran u razvoj. O glumcima zasad ništa, iako Hawley kaže da im ovog puta neće biti toliko potreban netko poput Billyja Boba Thorntona, koji je prvoj sezoni dao legimitet i dodatnu pozornost.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861