Dexter ipak ide dalje: Showtime planira spin-off seriju – serijala.com
Trenutno čitaš
Dexter ipak ide dalje: Showtime planira spin-off seriju

Dexter ipak ide dalje: Showtime planira spin-off seriju

Vijesti o mogućim spin-offovima nešto su se učestalile ovih dana. Nakon CW-a, koji je najavio planove za spin-offanje Supernaturala i Arrowa, sestrinska mreža Showtime također želi produljiti vijek trajanja svoje uspješnice. Dexter završava ovog ljeta nakon osam sezona, no Showtime bi rado svoju najuspješniju seriju pretvorio u franšizu.

Detalji su zasad šturi. Ne, zapravo, detalja zasad nema. Na tradicionalnoj ljetnoj press turneji koju pohode čelnici mreža te kritičari i novinari, Showtimeov predsjednik David Nevins potvrdio je potpis ugovora sa Scottom Buckom, trenutnim showrunnerom Dextera, koji osigurava njegove “usluge” i nakon završetka serije. Na pitanje znači li to da se nastavljaju planovi za spin-off o kojem se već ranije govorilo, Nevins je rekao: “Naravno. Danas smo objavili dogovor sa Scottom Buckom. Donesite zaključke sami.”

O potencijalnom spin-offu se govorkalo već ranije, ali sada se čini (polu) službenim. No, kojeg lika bi potencijalna serija trebala “spin-offati”? Čak i oni vjerniji fanovi serije vjerojatno bi priznali da Dexter ima samo jednog bitnog i zanimljivog lika… Dextera. U redu, tu spada i Deborah, a Masuka je recimo zabavni comic-relief, no čak ni scenaristi nisu imali previše volje (ili uspjeha) ozbiljnije se posvetiti ostalim sporednim likovima. Hoće li Michael C. Hall pristati na nastavak priče o Dexteru, Showtime možda uzeti drugog glumca i napraviti prequel…? Sve zvuči logičnije od Batista-Quinn buddy-buddy dramedije.

14 komentara
  • Um. Ne. Ni govora. U najboljim danima medju boljim serijama, ali ti dani su izgubljeni poput kapi suza u kisi.

    • Kako onda tvrdis da je najbolja serija ikada? :) Pretpostavit cu da si mlad i da te ceka jos puno gledanja serija :)

     • haha…slazem se ono što sam naveo ali mi je i s tim opet najbolja :) imam dosta godina i serija pod nogama :)

 • Četvrta sezona Dextera definitivno je bilo jedno od boljih ostvarenja kod mene što se serija tiče, nakon toga naprosto nije to “to”. Čak možda ako pogledamo površno cjelokupnu priču do sada, ne zvuči loše, svaka sezona je uvijek imala neku tematiku koja se provlači (osma sezona kako zasad stvari stoje “glava” odnosno psiha, sedma sezona ljubav, šesta religiju itd.), ali problem je što su te sezone ponudile dosta klišeja i očekivanih raspleta (malo čak i na procedural zna vući) što recimo (samo radi usporedbe) u četvrtoj sezoni nije bio slučaj, referiram se tu prvenstveno na kraj.

  No daleko od toga da je Dexter sada loš, samo se izlizao pa je radi toga dobro da se ova priča zaključi, nadam se da ćemo dobiti dobar zaključak.

  Što se spin-offa tiče stvarno nemam ideju koga bi se uzelo niti ima li to smisla, ali možda nam kraj serije otkrije odgovor na to pitanje.

  ps. Quinna i Batistu staviti u Men of Certain Age :D

 • Gledajući osmu sezonu sedmu sezonu cijenim još više iako je ne bi gurao uz bok prvim četiri, eventualno da u najboljim trenucima. Ali, osma je za sada jako nategnuta pa i glupa.

 • Ako sve ostane kako jest, Dexter taman neće dosegnuti 100 epizoda (stat će na 96). Što se tiče spin-offova, Masuka bi mogao imati neku serijicu tipa Psych. Spin-off s Deb baš i nema smisla – mislim, brat joj je masovni serial-killer, i ona je killer – serija u kojoj bi zaboravila svoju životnu priču bi bila neuvjerljiva. Osim eventualno ako ne nastavi bratovim stopama. Batista-Quinn? Blah… I ovako su dosadni i naporni u Dexteru – tko bi njih htio gledati u seriji koja se vrti oko njih? S druge strane, Batistina sekica ja jaaaaako simpatična. :-) Zašto ne njoj dati seriju u kojoj će odgajati Dexterovog klinca, nakon što Dextera upucaju ili osude na smrtnu kaznu a Deborah zatvore u rešt? Ako bi trebao ići koji spin-off, glasam za Masuku.

  • :| , bolesne ideje. sekica je koma br. dva, napor bla bla bla :D,i još dat joj maloga koji bi trebao biti tatina kopija, jednog dana naravno. ma daj, užas….

 • BTW jeste primijetili da Dexter više nema izraženu pozadinsku glazbu? Jedna stvar koja je bila karakteristična za rane epizode je izvrsna glazba koja je značajno pojačavala atmosferu. Sad je glazba sporadična, tiha, bezlična, generička. Novije sezone su mi zbog toga malo prazne – ono, umjesto da čuješ prepoznatljivu glazbenu podlogu u policijskoj stanici, čuješ “tišinu” – lažnu (generičku) atmosferu s razgovorima na telefonima, šuškanjem papira, premetanjem fascikala po stolu…

 • uopće ne razmišljam naj ovo ili ono, bila je jako dobra, sa lošim i boljim sezonama. za sada je i ova zadnja sasvim u redu.
  hana je blac spot serije, nikako ne paše, glumica i lik kao da su pali s marsa u seriju. zašto nisu vratili lumen! jedini ženski lik po mjeri dextera :D :). a ovaj užas su vjerojatno vratili jer će doći do sukoba sa deb, u finale itd..

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861