CBS je naručio “Clarice” — televizijski nastavak filma “Kad jaganjci utihnu” – serijala.com
Trenutno čitaš
CBS je naručio “Clarice” — televizijski nastavak filma “Kad jaganjci utihnu”

CBS je naručio “Clarice” — televizijski nastavak filma “Kad jaganjci utihnu”

Friško u ove nedjeljnopopodnevne sate Deadline javlja kako je CBS naručio Clarice, nastavak popularnog filma (ali i knjige) u obliku televizijske serije. Na temeljima scenarija Alexa Kurtzmana i Jenny Lumet, CBS je odlučio naručiti seriju baziranu na liku Clarice Sterling. Tehnički riječ je tek o snimanju pilota s vrlo izglednim šansama za seriju.

Radnja serije odvijat će se od 1993., godinu dana nakon događaja iz The Silence of the Lambs. Priča će pratiti naslovnu junakinju koja će za FBI loviti serijske ubojice, seksualne predatore i ostale psihopate. Osim tradicionalnih proceduralnih epizodnih priča, serija će se pozabaviti i privatnim životom Clarice Sterling u Washingtonu.

Heather Kadin će, uz Alexa Kurtzmana, biti postavljena na mjesto izvršne producentice. MGM i Lifetime su još 2012. pokušali pokrenuti sličan projekt, ali zbog kompliciranih autorskih prava MGM je tek osam godina nakon toga uspio dogovoriti sve sa CBS-om. Thomas Harris je 1988. izdao knjigu, a 1991. Jonathan Demme se prihvatio filmske adaptacije s Jodie Foster u ulozi Clarice Sterling. Taj film je osvojio pet Oscara u pet najbitnijih kategorija. Najbolji film, najbolji scenarij, najbolji redatelj i najbolja glavna ženska i muška uloga.

Clarice će, ako sve prođe po planu, svjetlo dana ugledati sljedeće televizijske sezone.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861