Odabrana je nova Clarice — Australka dobila glavnu ulogu u CBS-ovoj seriji – serijala.com
Trenutno čitaš
Odabrana je nova Clarice — Australka dobila glavnu ulogu u CBS-ovoj seriji

Odabrana je nova Clarice — Australka dobila glavnu ulogu u CBS-ovoj seriji

Prije nešto više od mjesec dana CBS je obznanio da su naručili seriju temeljenu na liku Clarice Sterling iz filma (i knjige) “Kad jaganjci utihnu”.

Danas Variety javlja da je odabrana glavna glumica koja će utjeloviti naslovnu Clarice — ulogu je dobila mlada Australka Rebecca Breeds (Home and Away, The Originals).

Radnja serije odvijat će se od 1993., godinu dana nakon događaja iz The Silence of the Lambs. Priča će pratiti Clarice Sterling koja će za FBI loviti serijske ubojice, seksualne predatore i ostale psihopate. Osim tradicionalnih proceduralnih epizodnih priča, serija će se pozabaviti i privatnim životom Clarice Sterling u Washingtonu.

Heather Kadin će, uz Alexa Kurtzmana, biti postavljena na mjesto izvršne producentice. MGM i Lifetime su još 2012. pokušali pokrenuti sličan projekt, ali zbog kompliciranih autorskih prava MGM je tek osam godina nakon toga uspio dogovoriti sve sa CBS-om. Thomas Harris je 1988. izdao knjigu, a 1991. Jonathan Demme se prihvatio filmske adaptacije s Jodie Foster u ulozi Clarice Sterling. Taj film je osvojio pet Oscara u pet najbitnijih kategorija. Najbolji film, najbolji scenarij, najbolji redatelj i najbolja glavna ženska i muška uloga.

Clarice će, ako sve prođe po planu, svjetlo dana ugledati sljedeće televizijske sezone.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861