Braća Coen konačno pišu i režiraju televizijski projekt – serijala.com
Trenutno čitaš
Braća Coen konačno pišu i režiraju televizijski projekt

Braća Coen konačno pišu i režiraju televizijski projekt

Pred jedno pet i nešto godina objavili smo naslov “Braća Coen rade televizijsku seriju*“, sa očitom zvjezdicom u naslovu. Nisu Joel i Ethan Coen bili potpuno angažirani na njoj, već samo razvili ideju i trebali biti kreditirani kao producenti, no od predložene serije nazvane Harve Karbo nije bilo ni ‘p’ od pilota, a kamoli ‘s’ od serije. Kasnije je FX najavio da će posuditi Fargo i još neke njihove ideje te ih pretočiti u, ispostavilo se, sjajnu seriju, ali i tu su Coeni samo dali svoj blagoslov.

Sada bi konačno trebali pisati i režirati vlastiti televizijski projekt, western zasad nazvan The Ballad of Buster Scruggs. Malo toga je zasad objavljeno, a Coeni se poigravaju idejom da naprave neki filmsko-televizijski crossover, ali boga pitaj hoće li taj dio realizirati. Neki će se sjetiti da je The Dark Tower krenuo sa takvim megalomanskim planovima, pa završio na jednom filmu koji bi trebao izaći ove godine.

Braća su se već bavila vesternom zajedno sa Jeffom Bridgesom u True Grit, a prije toga u neo-westernovskoj varijanti sa No Country for Old Men. Detlji su zasad šturi, osim da Coeni imaju scenarij koji im se učinio preširok samo za jedan film.

Serija zasad nema mrežu (ili streaming servis) koji bi je emitirao, tako da nas vjerojatno čeka bidding war između danas financijski najjačih igrača poput HBO-a i Netflixa.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861