Boardwalk Empire na HBO Adria! – serijala.com
Trenutno čitaš
Boardwalk Empire na HBO Adria!

Boardwalk Empire na HBO Adria!

Boardwalk Empire, odnosno “Carstvo Poroka”, imati će ekskluzivnu premijeru na HBO On Demand kanalu od 20. rujna, samo dan nakon američke premijere. Priopćenje za medije u nastavku.

EKSKLUZIVNA SVJETSKA PREMIJERA PRVE EPIZODE SERIJE (BOARDWALK EMPIRE) 20. RUJNA NA HBO ON DEMAND-U

Prva epizoda ove nove serije iz originalne HBO produkcije, naći će se u ponudi HBO On Demand-a samo dan nakon američke premijere te će biti dostupna HBO On Demand pretplatnicima sve do 17. listopada

Amerika 1920. Nakon Prvoga svjetskog rata Wall Street bio je spreman za velik uzlet i sve se moglo kupiti, čak i prvenstvo u bejzbolu. Bilo je to vrijeme promjena, uvođenja prava glasa za žene, početka radija, a mladi su zavladali svijetom.

Dobitnik Emmyja i scenarist „Sopranosa” Terence Winter i dobitnik Oscara redatelj Martin Scorsese donose nam „Carstvo poroka”, seriju smještenu u Atlantic City u vrijeme prohibicije, kada je alkohol proglašen ilegalnim širom Sjedinjenih Država.

Na plaži južno od New Jerseyja nalazi se Atlantic City, spektakularno turističko odredište poznato pod nazivom „Svjetsko igralište”, mjesto na kojem pravila ne postoje. Golemi hoteli stoje nanizani duž poznatog šetališta koje vrvi noćnim klubovima, lunaparkovima i zabavnim sadržajima kakvih se ne bi posramio ni Broadway. Za svega nekoliko dolara, radni je čovjek ondje mogao živjeti poput kralja – legalno ili ilegalno.

Neprikosnoveni vladar Atlantic Cityja gradski je blagajnik Enoch Nucky Thompson (Steve Buscemi), korumpirani političar i lovac u mutnome, koji se jednako ugodno osjeća u ulozi gangstera i političara. Zbog strateški povoljnog položaja uz obalu i činjenice da se smjestio nekoliko minuta od Philadelphije, nekoliko sati od New Yorka i manje od dana vožnje od Chicaga, Atlantic City bio je omiljeno okupljalište krijumčara alkohola. A Nucky Thompson to je znao iskoristiti u potpunosti.

Uz pomoć svoga brata Eliasa (Shea Whigham), gradskog šerifa, i nekolicine lokalnih glavešina i nasilnika, Nucky se uspio proslaviti kao čovjek kojem se treba obratiti u vezi s ilegalnim alkoholom.

Bio je gangster koji je vjerovao u jednake prilike i poslovao s Arnoldom Rothsteinom (Michael Stuhlbarg), Velikim Jimom Colosimom (Frank Crudele), Luckyjem Lucianom (Vincent Piazza) i Alom Caponeom (Stephen Graham).

Na samom početku „Carstva poroka“ pratimo Jimmyja Darmodyja (Michael Pitt), Nuckyjeva bivšeg štićenika i vozača, koji po povratku iz Prvoga svjetskog rata namjerava ponovno zauzeti svoje mjesto u šefovoj organizaciji. No nakon što Jimmy shvati da se stvari ne odvijaju onako kako se nadao, odlučuje preuzeti stvari u svoje ruke i sklapa fatalan savez s Nuckyjevim suradnicima. Taj savez FBI-eve agente pod vodstvom agenta Nelsona Van Aldena (Michael Shannon) vodi ravno na trag Jimmyjeva mentora. Stvari se dodatno kompliciraju kada se Nucky upušta u vezu s Margaret Schroeder (Kelly Macdonald), ženom koja pati u nasilnom braku i kojoj on pokušava pomoći.

U seriji se također pojavljuju: Michael Kenneth Williams u ulozi Chalkyja Whitea, vođe gradske afroameričke zajednice; Dabney Coleman kao komodor Louis Kaestner, Nuckyjev mentor; Paz de la Huerta kao Nuckyjeva djevojka Lucy; Aleksa Palladino kao Angela, boemka i djevojka Jimmyja Darmodyja, majka trogodišnjeg sina; Paul Sparks u ulozi Mickeyja Doylea; Anthony Laciura kao Eddie Kessler i Gretchen Mol kao Gillian, lokalna zabavljačica koja s Nuckyjem dijeli dugu i zamršenu prošlost.

Ostale epizode ove obećavajuće serije gledatelji u Hrvatskoj će moći pratiti od prosinca na HBO-u i HBO On Demand-u.

Sinopsis prvog nastavka serije „CARSTVO POROKA“

Siječanj 1920. g. Uoči prohibicije, blagajnik Atlantic Cityja Nucky Thompson (Steve Buscemi) javno osuđuje alkohol na sastanku Ženskog pokreta za trezvenost gdje ga primjećuje Margaret Schroeder (Kelly Macdonald). Lijepa i trudna kućanica zamoli ga za pomoć pri pronalaženju posla za svoga nasilna muža (Joe Sikora). Kasnije iste večeri, licemjerni Nucky u osami priopći svojim suradnicima kako su u prilici zaraditi mnogo novca prodajući krijumčareni alkohol. Na velikoj zabavi u „Babbete’s Super Clubu“ Nucky uvjerava Jimmyja Darmodyja (Michael Pitt), veterana Prvoga svjetskog rata, da će mu njegov status desne ruke novomu šefu četvrte općine Paddyju Ryanu (Samuel Taylor) osigurati utjecajnu karijeru. No Jimmyjevi su apetiti mnogo veći i on će se upustiti u savez koji će možda imati pogubne posljedice i za njega i za Nuckyja.

Scenarij: Terence Winter

Režija: Martin Scorsese

3 komentara
  • Super mi izgledaju traileri za seriju. Još kada tome pribrojimo impresivnu glumačku postavu i Scorsesea kao redatelja pilota…

    Kako funkcionira taj HBO on demand? Da li se može pretplatiti pa samo preko neta gledati epizode (bez da se uzima kabelska)? Uz Boardwalk Empire, Treme i Game of Thrones stvarno imaju super serija.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861