Boardwalk Empire (Carstvo poroka) 2. sezona stiže na HBO On Demand, samo dan nakon američke premijere! – serijala.com
Trenutno čitaš
Boardwalk Empire (Carstvo poroka) 2. sezona stiže na HBO On Demand, samo dan nakon američke premijere!

Boardwalk Empire (Carstvo poroka) 2. sezona stiže na HBO On Demand, samo dan nakon američke premijere!

Boardwalk Empire, poster

Putem press izvješća s HBO Adrije:

DRUGA SEZONA HVALJENE HBO SERIJE „CARSTVO POROKA“ OD 26. RUJNA EKSKLUZIVNO NA HBO ON DEMANDU, SAMO DAN NAKON AMERIČKE PREMIJERE

Zagreb, 02.09.2011

Atlantic City, 1921: iako je njegovo bogatstvo znatno poraslo nakon uvođenja Prohibicije, Nucky Thompson plaća visoku cijenu za poziciju ultimativne moći na kojoj se našao u “gradu grijeha”. Nakon izbora 1920-te, Nucky se našao pod istragom zbog navodnog namještanja glasova, a prijeti mu ne samo zatvor već i pobuna onih koje je smatrao najbližim saveznicima.

Hvaljena dramska serija dolazi od dobitnika „Emmyja“ i autora „Obitelji Soprano“ Terenca Wintersa te dobitnika „Oscara“ Martina Scorsesea. Smještena u 1920-e godine, na početak razdoblja prohibicije, ova raskošna HBO-ova dramska serija prati život Nuckyja Thompsona, neprikosnovenog vladara Atlantic Cityja, čovjeka koji je u isto vrijeme bio političar i gangster. Nominirana za nagradu Emmy® i dobitnica nagrade Zlatni globus, serija “Carstvo poroka” vraća se na male ekrane s drugom sezonom i novih 12 epizoda koje ćete svakog ponedjeljka od 26. rujna 2011. moći gledati ekskluzivno putem usluge HBO On Demand i to samo dan nakon američke premijere!

U drugoj sezoni, Nucky i njegovi pomoćnici, uključujući mladog veterana iz prvog svjetskog rata Jimmyja Darmodyja, na prvi pogled dodatno učvršćuju svoju poziciju lažirajući izbore na kojima su osigurali da njihov bliski prijatelj postane gradonačelnikom. No nakon krvavog napada ku klux klana na skladište Chalkyja Whitea, Nucky shvaća da je njegov utjecaj nad Atlantic Cityjem oslabio, prvo zbog državnih agenata koji su ga uhitili zbog izborne prijevare i napravili pretres njegovog ureda, a zatim i zbog bliskih članova njegovog tima pa čak i njegove obitelji, koji se priklanjaju Jimmyjevom ocu, starom komodoru Louisu Kaestneru, u pokušaju da ga zajedničkim snagama svrgnu s pozicije. U međuvremenu, mafijaši Arnold Rothstein, Lucky Luciano, Meyer Lansky i Al Capone čekaju na svoju priliku kako bi ugrabili što veći komad Nuckyjevog kolača.

U seriji „Carstvo poroka“ glume Steve Buscemi kao Nucky Thompson; Michael Pitt kao Jimmy Darmody; Kelly Macdonald kao Margaret Schroeder; Michael Shannon kao federalni agent Nelson Van Alden; Michael Kenneth Williams kao Chalky White; Gretchen Mol kao Gillian; Dabney Coleman kao Nuckyjev mentor Komodor Louis Kaestner; Shea Whigham kao Nuckyjev brat Elias; Vincent Piazza kao Lucky Luciano, Stephen Graham kao Al Capone, Michael Stuhlbarg kao Arnold Rothstein, Aleksa Palladino kao Angela Darmody, Anthony Laciura kao Eddie Kessler te Jack Huston kao Richard Harrow.

Serija “Carstvo poroka” nedavno je osvojila čak 18 Emmy® nominacija, uključujući kategoriju za najbolju dramsku seriju, najboljeg glumca u dramskoj seriji (Steve Buscemi), najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji (Kelly Macdonald) i dvije nominacije za najbolju režiju za dramsku seriju (Jeremy Podeswa, Martin Scorsese).

U siječnju 2011. serija “Carstvo poroka” osvojila je dva Zlatna globusa, za najbolju dramsku tv seriju i najboljeg glumca u dramskoj tv seriji (Steve Buscemi).

Serija je također osvojila dvije Screen Actors Guild nagrade, uključujući nagradu za najboljeg glumca u dramskoj seriji (Steve Buscemi) i najbolji ansambl u dramskoj seriji.

Iz magazina “People” su za prvu sezonu serije rekli “da se ne smije propustiti”, te su nahvalili “briljantnu i brutalno smiješnu izvedbu” Stevea Buscemija, a iz “USA Today” napisali su da je “Carstvo poroka po svemu sudeći najbolji novi show ove sezone u svim kategorijama”. “Philadelphia Inquirer” kaže da serija “stoji na samom vrhu svih TV postignuća”, a iz “New York Observer” primjećuju da je serija “vrlo, vrlo dobra”.

Seriju “Carstvo poroka” kreirao je Terence Winter, dok su izvršni producenti Terence Winter, Martin Scorsese, Tim Van Patten, Stephen Levinson i Mark Wahlberg; izvršni koproducenti su Gene Kelly i Howard Korder, a producenti Joseph Iberti i Rick Yorn.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861