Ameri brzopotezno adaptiraju Broadchurch, Fox naručio remake – serijala.com
Trenutno čitaš
Ameri brzopotezno adaptiraju Broadchurch, Fox naručio remake

Ameri brzopotezno adaptiraju Broadchurch, Fox naručio remake

Niti pola godine nije prošlo od britanske premijere do najave američkog remakea. Ne brojimo, ali moguće da je to rekord. Broadchurch, kriminalistička drama sa Davidom Tennantom u glavnoj ulozi, debitirala je početkom ožujka, a sada Fox najavljuje remake u mini-serijskom formatu, pod vodstvom izvornog autora.

Osmodijelna prva sezona ITV-jeve serije o dvoje detektiva (Tennant, Olivia Colman) koji istražuju ubojstvo dječaka te tragaju za njegovim ubojicom bila je jedna od najpopularnijih ovogodišnjih novih britanskih serija. Domaći RTL čak je ekspresno otkupio i emitirao seriju mjesec dana nakon njenog britanskog finala.

Iako je original već dobio drugu sezonu, Fox svoj Broadchurch koncipira kao mini-seriju, odnosno “seriju ograničenog trajanja”, kako se to ovih dana marketinški etiketira. Pridružuje se nizu drugih mini-serija koje je mreža naručila posljednjih mjeseci, između ostalih uskrsnuću akcijskog 24 te Shyamalanovog Wayward Pines.

Prije nego počnete vikati “hereza!”, spomenimo da će pilot napisati upravo autor britanskog originala, Chris Chibnall, te nastaviti rad na adaptaciji kao izvršni producent. Doduše, do premijere će proći još podosta vremena, jer produkcija tek počinje u siječnju, sa planiranim datumom premijere negdje tokom sezone 2014/15.

10 komentara
 • Sherlock, The Bridge, sad i ovo. Još jedan u nizu primjera koliko im originalnosti fali. Neka bar imaju dostojanstva pa da promjene detalj, dva i prodaju pod nešto drugo.

  • Sherlock nije adaptacija, nego upravo ono sto ti kazes “neka imaju dostojanstva” da naprave. The Bridge amercki je vrlo dobar i drago mi je da postoji. Prestanite gundjati o remakeovima kao da upropastsvaju original. A jos ga isti tip radi.

   • Elementary hocu reci. Ali fora mi je kako kritiziras americko remakeanje necega sto je samo po sebi stota adaptacija postojecih likova. “Originalnost”. Dvostruka mjerila.

   • Ma znam da Elementary nije remake britanskog Sherlocka, ali blesavo mi izgleda da su ga odlučili napraviti kad su vidli koliko je Sherlock popularan. A godinama nije bilo ničeka vezanog za Sherlocka Holmesa na televiziji.

    • Samo isticem nelogicnost onog sto prigovaras. I tehnicki, televizijski Sherlock je dosao taman nakon velikog uspjeha filmskog – americkog :)

     • U redu, Sherlock možda i nije najbolji primjer. Priznajem. :) Ali što sam rekao i dalje vrijedi za mnoge druge remakeove, ne samo europske pa i svoje.

 • Kad nemaš ideja radi remakeove :/

  Inače, britanska serija je jako dobra i velika preporuka

 • lol ali zašto rade novu verziju. ono, za forbrydelsen mi još nekako i bilo jasno valjda (treba čitat titlove i pratit seriju) ali zašto broadchurch? weird

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861