Amazon objavio nove pilote, naručio seriju Woodjya Allena – serijala.com
Trenutno čitaš
Amazon objavio nove pilote, naručio seriju Woodjya Allena

Amazon objavio nove pilote, naručio seriju Woodjya Allena

Poznati — i ako hoćete, kontroverzni — redatelj, scenarist i glumac Woody Allen dobio je seriju na Amazonu, van njihovog “demokratskog” procesa objave pilota. Kreirat će seriji te pisati i režirati sve epizode. I… To je sve što se zna. Nema naziva, glumaca, ni naznaka radnje.

Bill Cosby popušio je novu seriju na NBC-u i gotovo sve mreže povukle su reprize The Cosby Showa sa ekrana nakon što su ponovo isplivale optužbe za višestruko silovanje, a sam Cosby zatvorio je svoj lijes nespretnim pokušajima demantija i samo pogoršao stvar. Woody Allen ima svoje kosture u ormaru, među ostalim zbog optužbi za silovanje tada sedmogodišnje posvojene kćeri, no ipak nije toliko toksičan kao Cosby. Pa su mu dali vlastitu seriju.

Samo par dana potom — jučer, točnije — Amazon je objavio i četvrtu seriju pilota. Kao i dosada, gledatelji imaju priliku “odlučiti” koji će piloti postati serije, iako njihovi glasovi nisu nužno obvezujući za Amazon. Niti bi trebali biti, niti je proces stvarno toliko “demokratski”. Amazon se sigurno ne drži glasova publike kao pijan plota, a puno je drugih faktora koji bi trebali utjecati na odluku — tipa planovi autora za ostatak sezone i slično.

Uostalom, Transparent koji je Amazonu donio prestiž i pozornost, lani je dobio najmanju ocjenu i najmanje glasova od svih naručenih serija. Najviše glasova i bolju ocjenu publike od Transparenta dobio je tada The After autora Dosjea X Chrisa Cartera. Serija je početkom godine otkazana bez da je snimljena ijedna epizoda nakon pilota. Druge tri naručene serije iz tog paketa — uključujući Transparent — već su odradile prve sezone.

Uglavnom, Metacritic je lijepo rezimirao osnovne informacije o svim novim pilotima, njih , te prikupio prve reakcije kritičara. Najbolje reakcije i kritike i publike dobio je pilot The Man in the High Castle, adaptacija romana Philipa K. Dicka. Povijesna fikcija smještena je u svijet gdje su Saveznici izgubili Drugi svjetski rat, a Amerika je podijeljena na japansku i njemačku vlast. Nažalost, bez upotrebe raznih vradžbina, pilote ne možete pogledati u Hrvatskoj.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861