Amazon naručio četiri serije, među ostalim postapokaliptiku Chrisa Cartera – serijala.com
Trenutno čitaš
Amazon naručio četiri serije, među ostalim postapokaliptiku Chrisa Cartera

Amazon naručio četiri serije, među ostalim postapokaliptiku Chrisa Cartera

Prošli je mjesec Amazon objavio pet pilota i pustio gledateljima da biraju što žele gledati. Pomalo populistički potez jer sumnjamo da se odluka donosila isključivo na temelju inputa gledatelja (niti bi se trebala), a na kraju su naručili — sve osim jedne serije.

Lani su naručili samo dvije, ove godine brojka je duplo veća. Četiri buduće serije su The After, Bosch, Mozart in the Jungle i Transparent. The After je privukao ponajviše pozornosti zbog postapokaliptičnog koncepta i njenog autora — potpisuje ga Chris Carter, autor Dosjea X. Doduše, pilot nije naišao na bog zna kako pozitivne reakcije publike, ali bio je najgledaniji u tom društvencu.

Transparent je crnohumorna drama o disfunkcionalnoj obitelji u kojoj Jeffrey Tambor glumi patrijarha, a naziv serije ujedno je i igra riječi na račun glavnog lika — transrodnog roditelja — transroditelja. Nema na čemu prevoditelji. Pilot je pokupio poprilično dobre kritike, iako je prilično očito da se ne radi o seriji koja će skupiti široku, već eventualno malu i kultnu publiku.

Pročitaj još

Bosch potpisuje Eric Overmeyer, dugogodišnji suradnik Davida Simona sa drametina kao što su Homicide, The Wire i Treme. Bazirana na serijalu romana o detektivu Harryju Boschu, koji istražuje ubojstvo 13-godišnjeg dječaka. Titus Welliver (Deadwood, Lost) je u glavnoj ulozi.

Mozart in the Jungle je pilot Oskarom nominiranog redatelja i scenarista Romana Coppole, sina slavnog Francisa Forda. Jason Schwartzman (Bored to Death) je također jedan od scenarista komične drame koja se odvija iza scena simfonijskog orkestra, a među glumačkom postavom je Malcom McDowell.

http://www.youtube.com/watch?v=2dSCzKi-0Oo

4 komentara
  • Kad će to biti emitirano?Sve odjednom kao Netflix ili?
    Zanimljivo izgledaju Bosch i The After.

  • Postapokalipsa – radujte se narodi, iako sam nakon odgledanog pilota sumnjala da će dobiti zeleno svijetlo.
    Pročitala sam dosta knjiga o Boschu i bila zadovoljna, no još se ne usuđujem pilot pogledati – jer lik sigurno neće biti kakvog sam ga ja zamislila i ostala dramatična bla bla bla sra*** -.-

  • The After me razočarao, previše toga viđenog. Pilot ničim ne odskače od hrpetina SF gluposti zadnjih godina. Dok s druge strane Mozart in the Jungle ima potencijala, a Transparent i Bosch izgledaju vrlo zanimljivo.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861