Orange is the New Black na Emmyjima ide u komedije, a kuda će True Detective? – serijala.com
Trenutno čitaš
Orange is the New Black na Emmyjima ide u komedije, a kuda će True Detective?

Orange is the New Black na Emmyjima ide u komedije, a kuda će True Detective?

Ima još malo manje od pola godine do ceremonije dodjele šezdeset i šestih po redu Emmyja, a polako se počelo pričati o potencijalnim nominacijama. Nakon što je House of Cards skupio priličan broj nominacija prošle godine, Hollywood Reporter piše da će Netflix svoju kritički najhvaljeniju seriju, Orange is the New Black, smjestiti u kategoriju komedije.

Dvije Netflixove trenutno glavne serije trebale su se boriti jedna protiv druge u vrlo konkurentnoj dramskoj kategoriji, gdje je prošle godine House of Cards imao četiri nominacije u glavnim kategorijama, ali tek jednom nagradom — onom za Davida Finchera i režiju pilot epizode. Na ovogodišnjim Zlatnim globusima Orange is the New Black je lako mogao biti smješten među komedije, ali Netflix ga je ugurao u dramu, a serija je na kraju osvojila jednu nominaciju, onu za najbolju glavnu žensku ulogu.

Radi li se o komediji ili drami, mogli bismo raspravljati, no svakako ima argumenata za obje kategorizacije, a konkurencija među komedijama definitivno je slabija — zapravo je pomalo hrabro od Netflixa što to nisu učinili odmah na Zlatnim globusima. Druga sezona najavljena je za 6. lipnja, a vjerojatno će ponovo sve epizode biti dostupne istovremeno.

Među zanimljivim kategorizacijskim pitanjima je i HBO-ova dilema kuda smjestiti True Detective. Zbog antologijskog koncepta bez problema bi mogao među mini-serije, vodeći se primjerom FX-a, čiji je American Horror Story pokupio podosta nominacija u prorijeđenoj konkurenciju, dok bi među dramama šansu imala jedino Jessica Lange.

Pročitaj još

No, THR piše da će HBO uvrstiti True Detective kao dramsku seriju, što bi ga direktno suprotstavilo finalnoj sezoni Breaking Bada. Obzirom na hype i beatificirani status obaju serija, bit će to vrlo neizvjesna borba — dvoboj, praktički, jer teško je očekivati da će netko stati između dviju serija te Bryana Cranstona i Matthewa McConaugheyja.

True Detective zasad još uvijek nije obnvljen za drugu sezonu, ali njegov autor, Nic Pizzolatto, potpisao je višegodišnji ugovor s HBO-om i vjerojatno se čeka razrada i potvrda koncepta nove sezone u kojoj neće sudjelovati McConaughey, Woody Harrelson, ni redatelj Cary Fukunaga.

5 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861