Futurama otkazana sad već drugi puta, ostaje nam još 13 epizoda – serijala.com
Trenutno čitaš
Futurama otkazana sad već drugi puta, ostaje nam još 13 epizoda

Futurama otkazana sad već drugi puta, ostaje nam još 13 epizoda

Suzdržat ćemo se od izokretanja popularne fraze profesora Farnswortha… No, Futurama uskoro završava svoj drugi život te će 4. rujna emitirati svoje drugo finale serije u gotovo 15-godišnjem vijeku. Comedy Central, koji je 2008. oživio kultnu animiranu seriju otkazanu Foxovom rukom, sada je sam prislonio jastuk i odlučio je okončati nakon sedme sezone.

Izvršni producent David X. Cohen te Futuramin idejni autor Matt Groening potvrdili su vijest u razgovoru za EW.com. Usprkos ponovnom posrtaju, svejedno ne odustaju i počinju istraživati opcije za novi dom, no zasad nema konkretnih pomaka. Kada Comedy Central u rujnu završi sa emitiranjem preostalih 13 epizoda, Futurama će dobiti dostojan kraj — autori je već sad ironično nazivaju “svojim najboljim finalem ikada”.

Futurama je debitirala na Foxu televizijski davne 1999. godine te poživljela četiri sezone, odnosno 72 epizode. Do neočekivanog oživljenja došlo je kasnijim stjecanjem popularnosti i kultnog statusa kroz reprize na Comedy Centralu. Sa Foxom su ugovorili četiri povratnička direct-to-DVD filma, potom nasjeckana na 16 epizoda i prozvanih petom sezonom.

Pročitaj još

Bili su izdavani u periodu od godinu dana između proljeća 2008. godine i ljeta 2009. da bi iste godine bila objavljena vijest o narudžbi povratničke, šeste sezone od čak 26 epizoda — raspodijeljenih na dvije godine emitiranja. Identično je ugovorena i trenutno aktualna sedma, čija druga polovica i završnih 13 epizoda kreće 19. lipnja. Računajući četiri filma pod epizode, Comedy Central je producirao dodatnih 68 epizoda te ukupan broj digao na 140. Nije loše za jednu Foxovu otkazanu seriju.

5 komentara
  • Tja.. ionako su se – poput Simpsonovih i South Parka – srozali sa razine “obavezno gledati” na “gledljivo ako baš nema ničeg drugog”. Za razliku od prvog puta, ovaj put me ukidanje neće baš previše uzrujati. :)

    • Ne bih se složio; bilo je i u 6. i u 7. sezoni odličnih epizoda (npr. The Late Philip J. Fry, A Clockwork Origin, The Prisoner of Benda…), a većina epizoda je bila u najmanju ruku solidna i vrlo blizu kvalitete iz prve 4 sezone, a sigurno puno kvalitetnija od većine ostalog tv programa. Osobno mislim da je šteta što je serija (ponovno) otkazana.

      • Ne znam.. meni je to sve blijeda kopija najboljih dana. Nijednu epizodu ne mogu nazvati odličnom, sve je prosjek ili ispodprosječno, a neke su jezivo loše (The Butterjunk Effect npr. ili očajna Naturama koju sam jedva pogledao do kraja). Jednostavno to više nije to.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861