Veliko priznanje za Davida Simona – serijala.com
Trenutno čitaš
Veliko priznanje za Davida Simona

Veliko priznanje za Davida Simona

Za svoj rad na The Wireu (a sad ni Tremeu) nije bio nagrađen Emmyem, no zaklada Johna D. i Catherine T. MacArthur dala mu je pola milijuna razloga (u dolarskim novčanicama) da zaboravi nepravdu Akademije televizijskih umjetnosti.

Autor The Wirea, Generation Killa i Tremea jučer je dobio MacArthur Fellowship nagradu, takozvani “genius award”, koja se dodijeljuje pojedincima za iznimno kreativan i inovativan rad. Osim velikog priznanja, uz nagradu ide i spomenutih 500,000 dolara kao poticaj nagrađenima da nastave svoj rad.

Nagrada pokriva različita područja, od znanosti do umjetnosti, a ove godine nagrađeno je 23 iznimno talentiranih i inteligentnih osoba. U opisu Simonovog rada na MacArthurovim stranicama stoji:

Autor, scenarist i producent koji je kreirao bogate priče koje intrigiraju široku publiku i suočavaju se sa nekim od najvećih izazova američkih urbanih centara.

Simon o svom radu povodom primanja priznanja:

Pročitaj još

(via Washington Post, Warming Glow)

3 komentara
  • Dosla je u prave ruke,od The Wire je bolji sam Generation Kill a Treme cu uskoro poceti gledati

  • Ja ću biti bogohulan pa reći pa mi se Treme za sada potencijalno čini i boljim od Wirea (skriva se iza vreća s pijeskom od bijesa obožavatelja).

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861