Tjedni top 5: Vraća se Utopia, a Jack Bauer je poživio još jedan dan – serijala.com
Trenutno čitaš
Tjedni top 5: Vraća se Utopia, a Jack Bauer je poživio još jedan dan

Tjedni top 5: Vraća se Utopia, a Jack Bauer je poživio još jedan dan

Svjetsko prvenstvo je završilo, a svi sportski novinari opet su slavodobitno kao papagaji nastavili ponavljati onu famoznu izjavu Garyja Linikera kako je “Nogomet igra u kojoj sudjeluje 22 igrača, sudac napravi gomilu pogrešaka (koje potom analizira Mateo Beusan op. a.), a uvijek pobjeđuju Nijemci”. Izjava koja je u 60% slučajeva 100% točna. Ameri mogu na sljedeće četiri godine zaboraviti što je to pravi nogomet te se vratiti onoj svojoj gimnastici koju zovu nogometom, gdje igrači trčkaraju obloženi sa 10 kila zaštitne opreme. I, naravno, gledanju televizije, samo na drugom kanalu. A što će ih dočekati na drugim kanalima?

24

Nisam gledao 24 kada je bio aktualan i dobivao nagrade, a kasnije je hype splasnuo, pa nisam vidio puno smisla u nadoknađivanju. Epizoda ionako ima, odokativno, koliko penzića na blagajni u najprometnije vrijeme, iako imaju cijeli prokleti dan da obave kupnju. Puno, uglavnom, to hoću reći. Zapravo sam pogledao prve dvije epizode ove povratničke mini-serije i… Da, to je svakako bio Jack Bauer u kadrovima, toliko mogu reći. Kažu da je ovo jedna od boljih sezona serije, pa ako netko ima par centi za doprinjeti ovoj temi, može slobodno u komentarima. Finale u ponedjeljak, dakle noćas.

Utopia

Prošle zime serija se pojavila niotkuda (dobro, ne baš “niotkuda”, Channel 4 ima najbolje britanske serije uz BBC), a sada drugu sezonu očekujemo s priličnim nestrpljenjem. Opet nas čeka šest epizoda, s time da će prve dvije biti emitirane ovog ponedjeljka i utorka. Dennis Kelly, autor, pričao je da druga sezona nije nužno kraj serije, iako su mnogi pretpostavljali da će završiti zapravo nakon prve sezone. P.S. Ona američka serija istog naziva je zapravo reality show prema nizozemskom predlošku, a pravi remake zapravo radi David Fincher za HBO. Sad, možete popizditi i vikati isusezaštokojimjebogameriopetkradubritance, ili pričekati, pa možda bude kul jer je radi David Fincher za HBO.

https://www.youtube.com/watch?v=qlUifSmm2vc

Married, You’re the Worst

Nemojte čitati sinopsise za ove dvije nove FX-ove komedije jer ćete vjerojatno automatski odustati. Radi se o romantičnim komedijama, odnosno anti-romantičnim kako ih FX reklamira. Kreću u četvrtak. Obzirom na FX-ov track-record (Sunny in Philly, The League, Archer, Louie, Wilfred, Legit itd.), meni je dovoljna informacija da FX ima nove komedije*, i mene su kupili barem za prve dvije epizode.
*Pritom misleći na komedije iz vlastite produkcije, umjesto cash-grabova od 100 epizoda godišnje, tipa Anger Management ili ono u čemu će uskoro glumiti Kelsey Grammer i Martin Lawrence.

https://www.youtube.com/watch?v=z9WhFk3YCYQ

Extant

Nemam pojma što staviti kao peti izbor, pa izdvajam Extant čisto zato što sam pogledao pilot, a nisam baš siguran hoće li mi se pisati recenzija. Možda da prvo kažem da su komentari kritičara lagano pozitivni te uglavnom nema vrlo negativnih (Metacritic kaže prosječna ocjena 68), no ni lanjski Under the Dome nije imao tako loš pilot, a sve recenzije su bazirane tek na prvoj epizodi. Koja… Uh. Je li “pa, bolje je nego Under the Dome” kopliment? Nije neki, a? Kao da kažete da je Goran Vlaović bolji komentator od Stjepana Baloga. Tehnički, je. Ako inzistirate na SF-u, vjerojatno možete proći gore od ove serije koja zbilja ima par interesantnih ideja i koncepata, ali su svi do zadnjeg popaljeni iz desetak sličnih filmova i serija. Ako zažmirite na jedno oko, stari klišeji vam možda neće biti toliko smiješni.

I još…

Možda (vjerojatno) sam nešto propustio, ali uz FX-ove komedije ovaj tjedan broji još barem sedam premijera sa mreža kao što su Hulu, El Rey, KWEK2, WE tv, USA, Wendy, Lifetime, WQHG i Hallmark. Tri sam izmislio. Kratke opise imate u ljetnom vodiču, eventualno bih izdvojio Huluov Hotwives of Orlando, parodiju reality franšize The Real Housewives of [OC/NY/NJ/DC/ZG/Sv.IZ/RI/ST]. Casey Wilson, Angela Kinsey i Kristen Schaal glume, pa ono, možda? Paul Scheer je izvršni producent, iako to češće nego rijeđe ne znači ništa.

10 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861