Tjedni top 5: Finala sezone za Archera, Parkse i… malo toga bitnog – serijala.com
Trenutno čitaš
Tjedni top 5: Finala sezone za Archera, Parkse i… malo toga bitnog

Tjedni top 5: Finala sezone za Archera, Parkse i… malo toga bitnog

Tjedan pred nama nema dosta je nezanimljiv po pitanju premijera i finala, ali ipak ne toliko da uvrstim Arrow u odabranih pet. Ipak ovo nije parni tjedan, a ja nisam Dario. Zato završavaju sezone dviju dragih mi / nam serija koje barem malo spašavaju ovaj pregled. A onda je tu hrpica bezveznih premijera… Gledajte Fargo radije.

Archer

Archer je u petoj sezoni okrenuo seriju naglavačke, izvrnuo premisu i napravio najbolju sezonu od premijerne. ISIS se raspao, Pam se prežderavala kokainom, Archer je konačno upoznao Kennyja Logginsa… Trenutno najbolja animirana serija odlazi na jednogodišnju pauzu, ali bez brige, vratit će se za šestu i sedmu sezonu kroz iduće dvije godine.

Parks and Recreation

Parksi su u poznoj šestoj sezoni — petoj, realnije, obzirom na broj epizoda prve i treće — i dalje jedna od boljih komedija televizije, iako je ova sezona bila možda najmanje… dobra još od nesretne prve. Ništa alarmantno, i dalje su simpatični, dragi i duhoviti, usprkos odlascima Roba Lowea i Rashide Jones, a iduća sezona već je ugovorena. Možda ne bi bilo loše da završi u stilu 30 Rocka, oproštajkom od 13 epizoda.

Last Week Tonight With John Oliver

Ovih dana se dosta priča o miješanju karata u late night rasporedima, a John Oliver kreće sa svojim tjednim političko-satiričkim showom na HBO-u. Kabelski div ga je povukao k sebi vrlo brzo nakon vrlo dobrog uskakanja kao zamjena Jonu Stewartu prošlog ljeta, no obzirom na Colbertov prelazak na CBS kao Lettermanov nasljednik, John je možda propustio priliku da bude njegov nasljednik u emisiji dnevnog formata.

Derek

Ricky Gervais i Stephen Merchant, dvojac koji je napravio odlične stvari za BBC proteklih 10-ak godina, kreiravši The Office i Extras, posljednju godinu-dvije proveo je stvarajući svoje stvari. Ne sjećam se više tko je napisao sljedeći komentar, ali poanta su bili njihovi zadnji projekti koji djeluju kao da im fali “ona druga polovica”. Pomalo dvodimenzionalni i jednolični. Gervaisov Derek ulazi u drugu sezonu, bez da je dosad privukao preveliku pažnju… Pilot je bio emitiran još davno (dvije godine? tri?) na Channelu 4 i pogledao sam ga očekujući nešto potpuno drugačije. Kasnije me vrijeme pregazilo i nikad nisam probao nastaviti, pa me slobodno probate razuvjeriti…

Bad Teacher, The Black Box, Salem, Faking It, Jamaica In..

I onda je tu hrpa novih serijica od kojih se ističe BBC-jeva adaptacija romana Jamaica Inn u istoimenu misteriju o ubojstvu smještenu oko krčme usred britanske pripizdine devetnaestog stoljeća. Ostalo zaobiđite u širokom luku jer CBS iz nekog razloga adaptira film Bad Teacher u sitcom bez Cameron Diaz, dok ABC dovodi novu generičku medicinsku dramu The Black Box. Brannon Braga na neku foru i dalje uspijeva dobiti posao na televiziji (podsjetnik: ubio je Star Trek i 24, plus Threshold, FlashForward i na kraju radio na Terra Novoj), pa sada stvara vještičju fantastiku Salem, prvu seriju na mreži za koju niste čuli, WGN America. AV Club je pilotu dao D-, ako vam je to informacija od važnosti. Na MTV-u kreće “romantična komedija” Faking It o srednjoškolskim djevojkama koje glume da su lezbe kako bi privukle pozornost, bog ih blagoslovio.

P.S. Znam da je popuno očekivano, ali famozno internetsko “pravilo 34” vrijedi i za Archera, pogotovo Lanu i Cherly (ali i Pam). Traženje naslovne slike sa isključenim Safe Searchem zna biti bizarno putovanje…

13 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861