Što nam je BBC pripremio? – serijala.com
Trenutno čitaš
Što nam je BBC pripremio?

Što nam je BBC pripremio?

BBC u video pregledu za svoja četiri kanala najavljuje sve što nam od dramskih programa nudi u novoj televizijskoj sezoni, a lista  serija je poprilično bogata.

Slijede kratki uvodi u (gotovo) svaku:

Accused – Svaka epizoda nosi zasebnu priču u kojoj glavni lik, doveden pred porotu, saznaje svoju sudbinu. Glume Christopher Eccleston i Mackenzie Crook.

Christopher and His Kind – Matt Smith bježi od represivnog engleskog društva i teškog odnosa s majkom (Lindsay Duncan) u hedonistički Berlin tridesetih godina, iako ne zna ni riječ njemačkog.

The Crimson Petal and The White – četverodijelna adaptacija psihološkog trilera tamne strane viktorijanskog Londona. U glavnim ulogama provokativne priče o prostitutki i madam, Romola Garai i Gillian Anderson.

Doctor Who: Christmas Special – Matt Smith u specijalnoj božićnoj epizodi i novoj verziji klasične Božićne pjesme. Gostuju Katherine Jenkins, Michael Gambon i Micah Balfour.

The First Men in the Moon – Srpanj 1969. i povijesni trenutak Apolla 11 na Mjesecu. No očekuje ih iznenađenje – netko ih je već pobijedio. Mark Gatiss kao znanstvenik u vlastitoj adaptaciji HG Wellsovog klasika.

Lip Service – Seks, laži i prava ljubav u modernoj Škotskoj, o životima nekoliko lezbijki u svojim dvadesetima. Glavne uloge Laura Fraser, Ruta Gedmintas i Fiona Button.

Outcasts – Grupa hrabrih pionira suočava se sa jedinstvenom prilikom – izgradnjom bolje budućnosti na drugom planetu. Osmodijelna drama sa Liamom Cunninghamom, Hermione Norris i Jamiejem Bamberom u glavnim ulogama.

The Shadow Line – Chiwetel Ejiofor, Christopher Eccleston, Sir Anthony Sher i Stephen Rea u noir trileru o pandurima sa upitnim moralom, drogeraškim šefovima i tajanstvenim čovjekom koji iza svega stoji u sjeni, serija istražuje nastojanja likova da balansiraju između dobrog i lošeg.

Single Father – Četverodijelna drama o čovjeku koji nastoji othraniti svoju brojnu djecu nakon smrti supruge. U priči smještenoj u Glasgowu glavnu ulogu nosi David Tennant.

The Song of Lunch – Alan Rickman i Emma Thompson igraju u televizijskom filmu o neimenovanom uredniku koji nakon 15 godina sreće svoju nekadašnju ljubav na ručku u zajedničkom restoranu. Životi su im krenuli u različitim smjerovima, njoj uspješno, njemu sve lošije…

Pročitaj još

South Riding – Trodijelna adaptacija klasika o jorkširskom društvu u tridesetim godinama 20. stoljeća. Anna Maxwell Martin utjelovljuje povratnicu iz Londona u Yorkshire nakon izgubljene prilike za brakom i majčinstvom, a sada promijenivši se u perspektivnu modernu ženu željnu karijere.

Toast – Nostalgični filmski put kroz sve jestivo u Britaniji 60-ih godina. Priča o djetinjstvu hvaljenog kritičara i kuhara Nigela Slatera i njegovoj pomajci (Helena Bonham Carter). Nigela kao 15-godišnjaka glumi Freddie Highmore.

Upstairs Downstairs – Nastavak (remake?) serije iz 70-ih, trodijelna drama sa Keeley Hawes, Edom Stoppardom i Anne Reid u glavnim ulogama. Priča o životima posluge “ispod” i njihovih gospodara “iznad” u Londonu i ranom 20. stoljeću. Originalno prikazivano na ITV-u.

When Harry Met Bob – 90-minutna jednodijelna drama o Live Aidu, najvećem televizijskom donatorskom događaju u povijesti. Domhnall Gleeson i Bob Geldof kao osobe koje su zauvijek promijenile politiku međunarodne pomoći.

Women in Love – Životi i ljubavi dvije sestre, Rachael Stirling i Rosamund Pike, prikazani kroz odrastanje i njihove veze sa prijateljima. Nakon što se parovi razdvoje, dolazi to sukoba i tragedija.

Što ćete gledati?

2 komentara
  • Lip Service (w00t lezbijke u Skotskoj, pa rulat ce), The Shadow Line i mozda Outcasts. I to ako se uopce sjetim, ali GG BBC. <3 Beebs

  • uf, cak tri doktora u serijama :) gledala bih christopher and his kind radi matta smitha, the crimson petal and the white cisto zato da vidim gillian u drugacijoj ulozi, the first men in the moon jer zvuci blesavo, the song of lunch radi odlicne postave, i upstairs downstair jer bi moglo biti fun fun ak je komedija.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861