Preminula je glumica Diahann Carroll – serijala.com
Trenutno čitaš
Preminula je glumica Diahann Carroll

Preminula je glumica Diahann Carroll

U 84. godini danas je preminula američka televizijska, filmska i kazališna glumica i pjevačica Diahann Carroll, najpoznatija po ulozi Dominique Deveraux u popularnoj Dinastiji.

Carroll je glumačku karijeru započela sredinom prošlog stoljeća zaigravši u filmskom mjuziklu Carmen Jones u kojem je dijelila scenu s Dorothy Dandridge i Harryjem Belafonteom. Nakon uloga na filmu i kazalištu te nakon par gostujućih TV uloga, 1968. godine postaje prva afroamerička glumica koja je bila zvijezda vlastite humoristične serije. U Juliji, Diahann je igrala medicinsku sestru i udovicu Juliju Baker koja se nakon smrti supruga u Vijetnamskom ratu vraća na posao i nakon nekog vremena kreće ponovno na spojeve.

Gledateljstvo s ovih prostora najviše je pamti po ulozi poduzetnice Dominique Deveraux, Blakeove polusestre u Dinastiji. Ulogu je igrala tri sezone te je čak gostovala i u Dinastijinom spinoffu The Colbys. Od ostalih gostovanja izdvajaju se ona u A Different World, The Court, Soul Food, Whoopi i Uvod u anatomiju. Od 2009. do 2014. bila je i stalna članica glumačke postave drame White Collar gdje je glumila bok uz bok s Mattom Bomerom.

Počivala u miru.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861