Preminula glumica Peggy Lipton – serijala.com
Trenutno čitaš
Preminula glumica Peggy Lipton

Preminula glumica Peggy Lipton

Jučer je u svom domu u Los Angelesu u 72. godini od raka debelog crijeva preminula američka glumica Peggy Lipton, televizijskoj publici najpoznatija po glavnim ulogama u serijalima ‘The Mod Squad‘ i ‘Twin Peaks‘.

Glumačku karijeru Lipton je započela 1965. godine gostujući u TV serijama ‘Bewitched‘, ‘Mr. Novak‘, ‘The Road Test‘ i druge. Prvu veliku priliku da pokaže svoj talent dobila je tri godine kasnije u ABC-ijevoj kriminalističkoj drami Aarona Spellinga ‘The Mod Squad‘ u kojoj je igrala ‘dijete cvijeća’ Julie Barnes uz glumce Michaela Colea i Clarencea Williamsa III. Serija se na malim ekranima zadržala sve do 1973., a Peggy je potom gotovo 20 godina čekala na svoj povratak u televizijske vode.

Godine 1990. dobiva ulogu vlasnice Double R Dinera Norme Jennings u sada već kultnoj seriji ‘Twin Peaks‘. Istu je ulogu reprizirala i 2017. godine u revivalu serije. Pamtit ćemo je i po gostovanjima u serijama ‘Popular‘, ‘Wings‘, ‘Alias‘, ‘Rules of Engagement‘, ‘House of Lies‘, ‘Psych‘ i ‘Claws‘, a prije dvije godine pojavila se i u seriji vlastite kćeri, glumice Rashide Jones ‘Angie Tribeca‘.

Počivala u miru.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861