Umro je glumac René Auberjonois – serijala.com
Trenutno čitaš
Umro je glumac René Auberjonois

Umro je glumac René Auberjonois

U 79. godini napustio nas je američki glumac i pjevač René Auberjonois, domaćoj publici najpoznatiji po ulozi Oda iz kultne televizijske SF drame Zvjezdane staze: Deep Space Nine.

Glumačku karijeru René je započeo početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća, no prvu veću priliku da pokaže svoj talent dobio je 1970. godine u kultnom filmu Roberta Altmana MASH. Prije nego što je 1993. godine zaigrao šefa osiguranja postaje DS9, redarstvenika Oda, Auberjonois je imao jednu od glavnih uloga u komediji Benson.

Gostovao je i u TV serijama Umorstvo, napisala je, The Outer Limits, Chicago Hope, Stargate SG-1, Pravda za sve, Frasier, Star Trek: Enterprise, Warehouse 13, Zločinački umovi, Uvod u anatomiju, Dobra žena, te Igre moći. U odvjetničkoj drami Davida E. Kelleyja Boston Legal pet je sezona igrao savjetnika Paula Lewistona u odvjetničkom uredu Crane, Poole & Schmidt.

Počivao u miru.

2 komentara
  • Prosle godine sam prvi put pogledao Boston Legal. I to zbog Spidera. Ali je Rene bio onaj koji me je odusevio. Znam da ce ostati upamcen kao Odo, ali eto, meni je prva asocijacija BL.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861