Novi tjedan donosi uzbudljive filmske uspješnice na Ljetnoj pozornici Tuškanac – serijala.com
Trenutno čitaš
Novi tjedan donosi uzbudljive filmske uspješnice na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Novi tjedan donosi uzbudljive filmske uspješnice na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Ljubitelji žanrovskog filma u velikom su broju pohodili prva tri dana 11. izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala uživajući u kultnim klasicima i premijernim naslovima. Novi tjedan započinje projekcijom triler horora “Izdaja“. Film osvete i uznemirujući prikaz seksualne traume iz perspektive psihički već rastrojene ženske žrtve pretočen je u atmosferičnu priču neosporne pripovjedačke umješnosti, eteričnih krupnih kadrova prirodnih krajolika i glumačke kemije koji šokira (i) eksplicitnim prizorima. Film je svjetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Torontu.

U utorak (6. 7.) svi posjetitelji Ljetne pozornice Tuškanac mogu uživati u filmu “Napad na policijsku stanicu” Johna Carpentera koji ove godine označava 45 godina od premijere! Pregršt slojeva, od vrhunskih glumačkih izvedbi, obrata u priči, napete atmosfere, vrhunske režije i nezaboravnog soundtracka, osigurali su filmu mjesto među najboljim ostvarenjima 1970-ih, dekade koja se smatra možda i najuspješnijom u modernoj američkoj kinematografiji.

Sredina tjedna rezervirana je za nagrađivani anime fantasy “Putovanje kroz tamu“. Ova krvava bezvremenska epska avantura, a ujedno i poetska, magična i plemenita fantasy priča stilski odaje počast (i) Ralphu Bakshiju te priziva u sjećanje kultni Heavy Metal. Da bi ugođaj epske fantastike bio potpun, glavnoj junakinji glas posuđuje Lucy Lawless koja se proslavila kao Xena ratnica.

Četvrtak će na Tuškancu biti noć prave transformacije. “Američki vukodlak u Londonu” klasik je žanra horora i jedan od temeljnih žanrovskih djela koloritnih 1980-ih koji je Johnu Landisu zauvijek osigurao mjesto u panteonu modernog horora. Nakon što je scenarij godinama ležao u ladici Landis je uspio skupiti potreban novac za snimanje i film je ubrzo nakon premijere stekao obožavani status. Eksplicitna scena transformacije glavnog lika u vukodlaka postala je legendarna pa ne čudi da se film okitio i Oscarom za najbolju šminku.

Fantastic Zagreb ove godine vraća program Kratkog filma koji će se prikazivati u Kinu Tuškanac 08. i 09. srpnja u 19h te uvodi novi atraktivni program VR filmova (Virtual Reality) koji će tijekom trajanja festivala moći pogledati u Muzeju iluzija svaki dan od 9 do 22 sati. VR program je besplatan, a gledatelji će uz pomoć posebnih VR naočala moći uživati u vizualnim spektaklima atraktivnih filmova kao što su “Odyssey 1.4.9”, “-22.7°C” i “Dreamin’Zone”. Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima! Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti na službenoj Facebook stranici facebook.com/FantasticZagreb.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861