Jedanaesto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala sutra otvara svoja vrata – serijala.com
Trenutno čitaš
Jedanaesto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala sutra otvara svoja vrata

Jedanaesto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala sutra otvara svoja vrata

Jedan od nama najdražih filmskih festivala sutra otvara svoja vrata posjetiteljima. Jedanaesto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala je pred nama, a mi, kao posjetitelji, nismo propustili nijedno zagrebačko ljeto bez njega — od onog sjajnog “nultog” izdanja davne 2011. pa sve do sad. Od korejskih horora na košarkaškom igralištu na Tuškancu do otvaranja najljepše ljetne pozornice u šumi iznad Ilice. Vjerujte nam, ovih dana nema ništa bolje nego sjesti na prekrasnu Ljetnu pozornicu Tuškanac i ohladiti se od vrućeg asfalta zagrebačih ulica uz žanrovske filmove u večernjim satima.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije direktor festivala Stjepan Hundić najavio je odličan žanrovski program koji će se, u svom većem dijelu, prikazivati na Ljetnoj pozornici Tuškanac svake večeri kroz svih jedanaest dana festivala. Pored dva klasika Jamesa Camerona Aliens i Terminator 2: Sudnji dan, na festivalu će premijerno biti prikazan francuski film Le Dernier Voyage (“Posljednje putovanje”) redatelja Romaina Quirota — film koji će sutra, 1. srpnja i službeno otvoriti glavni program.

U preostalih deset dana sve posjetitelje čeka još atraktivnih hit premijera kao što su zagonetni SF “Vrata u drugi svijet“, triler horor “Izdaja“, nagrađivani anime fantasy “Putovanje kroz tamu” i danski futuristički triler “Breeder“. “Napad na policijsku stanicu” Johna Carpentera, “Američki vukodlak u Londonu” Johna Landisa i dva vječna klasika “Loganov bijeg” i nezaboravni “Zabranjeni planet” zaokružuju ponudu Fantastic Retro programa. 

Fantastic Zagreb nakon četiri ili pet godina vraća program Kratkog filma koji će se prikazivati u Kinu Tuškanac te uvodi novi atraktivni program VR filmova (Virtual Reality) koji će tijekom trajanja festivala moći pogledati u Muzeju iluzija! Također — program VR filmova bit će potpuno besplatan za posjetitelje svaki dan između 1. i 11. srpnja. Raspored projekcija kratkog filma i sve ostale informacije možete pronaći na službenim stranicama FFZF-a! Festival poštuje sve epidemiološke mjere koje su na snazi za vrijeme trajanja Festivala, a i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima! FFZF će trajati od četvrta, 1. srpnja pa sve do nedjelje, 11. srpnja. Vidimo se tamo!

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861