Fox: Gleejevci ostaju, spin-off moguć – serijala.com
Trenutno čitaš
Fox: Gleejevci ostaju, spin-off moguć

Fox: Gleejevci ostaju, spin-off moguć

Petak je bio Foxov dan na TCA turneji, a svoje prezentacije imali su njihova glavna uzdanica Glee, nova reality snaga X-Factor, problematična, ali ambiciozna Terra Nova. Tu su još bili Zooey Deschanel i njen sitcom New Girl te, iz nekog razloga, drugi sitcom I Hate My Teenage Daughter sa Jaime Pressly u glavnoj ulozi, jedan od najlošije primljenih pilota nadolazeće sezone. U ime čelništva mreže, na pitanja novinara odgovarao je I predsjednik Foxovog zabavnog odjela, Kevin Reilly.

Glee je, naravno, bio jedna od glavnih tema, kao i navodni odlazak glavnih zvijezda serije. Lea Michele, Chris Colfer i Cory Monteith, prema (navodnoj) izjavi autora i showrunnera serije, Ryana Murphya, trebali su napustiti seriju, no na Comic-Conu te sada TCA turneji Fox je ponovo demantirao takve informacije. Također, Reilly je rekao da je moguć spin-off Gleeja, kojeg je Murphy planirao kao novu seriju za trojac koji bi je napustio nakon što završe srednju školu. Što je interensantno, jer upravo Murphy je u intervjuu za Deadline izjavio kako je pogrešno citirana njegova izjava za Hollywood Reporter u kojoj navodno kaže da spomenute zvijezde napuštaju seriju. U istom je intervjuu usput kazao da je planirani spin-off sa ovim trojcem definitivno mrtav, pa se čini pametnim da sve uključene strane lijepo sjednu i konačno se usuglase oko priče koje će prodavati medijima. Osim toga, Reilly odbija komentare da će Murphyeva nova serija, American Horror Story koja najesen kreće na FX-u, predstavljati problem za Glee.

Druga prenapuhana Foxova serija, Terra Nova, također je imala svoju prezentaciju. Serija koja je nekoliko puta odgođena te pretrpjela tehničke i kreativne probleme, konačno kreće 26. rujna. Brannon Braga i René Echevarria, dva bivša scenarista i producenta par inkarnacija Star Trek franšize, obećaju da je serija konačno spremna za male ekrane. Nije bilo puno novosti ni bitnih komentara na panelu, no kritičari su više puta spomenuli da je pilot slab, te dodatno raštiman naknadnim promjenama. Objasnili su da će izbjeći butterfly efekt, odnosno odlaskom u prošlost neće mijenjati budućnost jer se radnja odvija “u drugom vremenskom pravcu.”

Reilly je dodao da je zadovoljan Fringeovom prošlosezonskom gledanošću, odnosno da će biti sretan ukoliko je serija uspije ponoviti iduće sezone. Što je izjava za koju će se uvijek pozitivni “čaša je jednom petinom puna” fanboyevi držati kao pijani plota kada će doći do neizbježnih kalkulacija oko obnove ili otkazivanja serije.

Fox nastavlja svoju tranziciju u “Seth MacFarlane network” – nakon tri animirane serije koje već ima na mreži, plus nadolazeći remake Obitelji Kremenko (iliti Flinstones), sada je u ruke dobio reboot kultnog dokumentarca Carla Sagana o povijesti svemira, Cosmos: A Personal Voyage. Doduše, MacFalane će ozbiljnije pristupiti ovoj 13-epizodnoj mini-seriji, a kao su-voditelj pridružit će mu se astrofizičar Neil deGrasse Tyson, koji je već vodio slične edukacijske emisije.

U ostalim vijestima… Little In Common, pilot autora Party Downa i Veronice Mars, Roba Thomasa, još uvijek nije mrtav (ali ni serija nije naručena), a Breaking In Christiana Slatera je još uvijek “ni na nebu, ni na zemlji.” Sa panela o sitcomima I Hate My Teenage Daughter i New Girl nema bitnih vijesti, osim da su čistačice nakon pojavljivanja Zooey Deschanel morale čistiti goleme lokve sline koje su novinari ostavili na podu dvorane. U nadi da je to samo slina.

Danas je na rasporedu FX-ova prezentacija te dodjela nagrada TCA (Udruženja televizijskih kritičara), a u nedjelju, posljednjeg dana turneje, svoj dan ima ABC zajedno sa sestrinskom mrežom ABC Family.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861