Amazonov streaming dostupan globalno — Grand Tour i ostali sada i kod nas – serijala.com
Trenutno čitaš
Amazonov streaming dostupan globalno — Grand Tour i ostali sada i kod nas

Amazonov streaming dostupan globalno — Grand Tour i ostali sada i kod nas

Nakon što je pred malo manje od godine dana Netflix uspio ponuditi svoj streaming na globalnom tržištu, isto je danas učinio i Amazon. Njihov Prime Video ekvivalentna je usluga na kojoj ćete naći njihovu originalnu produkciju – automobilistički The Grand Tour je sada glavni adut, uz druge originale kao što su Transparent, The Man In the High Castle, Mozart In the Jungle ili Bosch. Usluga je sada dostupna u 200 zemalja i teritorija, što jasno uključuje Hrvatsku (vjerojatno onda Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini…).

Prime Video je sada samostalan servis kojeg će Amazon prvih šest mjeseci naplaćivati po akcijskoj cijeni od 3 eura mjesečno, a potom 6 eura. Prethodno je bio dostupan na ograničenom broju teritorija; koštao je više, ali je usluga uključivala dodatne benefite poput bržeg shippinga. U usporedbi s time, Netflix za svoj servis traži između 8 i 12 eura, ovisno o paketu.

Čega gore ima?

E, sad, tu stvari postaju čudne, kao što je to bio slučaj sa Netflixom. Iako su gore, primjerice, The Grand Tour i The Man In the High Castle, gore nema svih njihovih originala. Nedostaju One Mississippi, Crisis In Six Scenes, Goliath… Nema ni naših titlova, jasno, pa ćete se za to i dalje trebati okretati domaćem Pickboxu. Ili, znate već.

Od popularnih starijih, otkupljenih serija gore su čitav Seinfeld, Justified i Community; ima i nešto starijih i (malo) novijih filmova i… to je manje-više to, uz još neke sitnice. Detalje možete provjeriti i sami, jer Amazon daje sedmodnevni besplatni testni period usluge. No, za tri eura u jednom mjesecu možete pogledati The Grand Tour, kad završi, te nekoliko odličnih serija, a potom otkazati uslugu dok se ne poboljša.

Komentari (1)
  • Osim što u Hrvatskoj možete gledati svega nekoliko naslova, ne možete gledati drugu sezonu The Man in the High Castle, što je Amazonov original – dakle, ne pada mi na pamet plaćati takvo nešto. Blamaža!

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861