Peabody nagrade za Girls, Louie, Southland i Doctor Who – serijala.com
Trenutno čitaš
Peabody nagrade za Girls, Louie, Southland i Doctor Who

Peabody nagrade za Girls, Louie, Southland i Doctor Who

Već 72. godinu za redom dodjeljuju se nagrade na polju radija, televizije i novinarstva, a među nagrađenim serijama ponovo su neke kritički hvaljene, iako ne nužno uvijek nagrađivane serije. Girls, Louie, Southland, Switched at Birth, Game Change i Doctor Who su među televizijskim laureatima.

I dok je Lena Dunham dosad već pokupila zavidnu količinu zlatnine za HBO-ovu dramediju Girls, a svjetske rezerve zlata nisu dovoljne da se Louis C.K. nagradi za rad na Louieju, Peabody ove godine dobiva i Southland, kojeg se vrlo često zanemaruje u sličnim izborima. Institucionalnu nagradu dobio je Doctor Who, iako još uvijek ne postoji konkretan dokaz da su američki žiriji nagrada poput Emmyja i Zlatnih globusa svjesni njegovog postojanja.

Za razliku od ostalih nagrada čiji je selekcijski proces obično netransparentan i čudan, Peabody dodjeljuje vijeće koje se sastoji od 16 članova, a svaki dobitnik mora se izabrati konsenzusom. Dobitnici se ne ponavljaju, odnosno ne radi se o nekom strogom izboru “najboljeg od protekle godine” — ako se pitate gdje su Breaking Bad, Mad Men, Justified, Game of Thrones, Homeland, Good Wife i kompanija, nagrađeni su proteklih godina.

Komentari (1)
  • Louie mi je jedna od najdražih serija koju nikako ne mogu preporučiti frendovima. Toliko je čudna i često totalno bizarna da se i sam pitam kog vraga to gledam, a opet s totalnim guštom dočekam novu epizodu (ko će sad godinu dana čekat grr).

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861