Peabody nagrade za Breaking Bad, House of Cards i Orange is the New Black – serijala.com
Trenutno čitaš
Peabody nagrade za Breaking Bad, House of Cards i Orange is the New Black

Peabody nagrade za Breaking Bad, House of Cards i Orange is the New Black

Peabody nagrade su jedne od najstarijih televizijskih i radio nagrada — u početku su postojale samo za radio programe, ali razvojem televizije, Peabody se dodjeljuje i za najbolje TV emisije i serije. Idućeg mjeseca, 19. svibnja, će se održati 73. dodjela Peabody nagrada u New Yorku.

U srijedu je objavljen popis dobitnika među kojima su i dvije Netflixove serije: lani Emmyjem nominirani House of Cards i tragikomedija Orange Is the New Black. Među dobitnicima je i višestruko nagrađivana serija godine, Breaking Bad, kojoj je ovo već druga Peabody nagrada od 2008. godine. Na popisu su se našle još dvije političke drame, Scandal i danski Borgen, francuska horor drama The Returned, skeč-show Key & Peele s Comedy Centrala, FX-ov The Bridge, britanski Broadchurch i Orphan Black.

Osim serija, nagrađivani su i dokumentarci s HBO-a, PBS-a, ESPN-a i Frontlinea te radio emisije kanala WBZ-TV i Newsradio 1030 o eksploziji na Bostonskom maratonu. Također treba spomenuti i jedan YouTube video od 25 sekundi nagrađen Peabody nagradom. Pogledajte i uvjerite se zašto.

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861