Game of Thrones pokupio najviše tehničkih Emmyja – serijala.com
Trenutno čitaš
Game of Thrones pokupio najviše tehničkih Emmyja

Game of Thrones pokupio najviše tehničkih Emmyja

Kao uvertira u nedjeljnu dodjelu “glavne televizijske nagrade” Emmy, ove nedjelje proglašeni su dobitnici “tehničkih Emmyja”, odnosno službeno nazvanih Creative arts Emmy Awards.

Najviše nagrada odnijeli su HBO i Game of Thrones — druga sezona Igre prijestolja dobila je šest od ukupno 17 HBO-ovih Emmyja, u sljedećim kategorijama koje se nećemo ni truditi prevesti: art direction, special effects, costumes, makeup, sound mixing i sound editing. American Horror Story je uz Mad Men u srpnju dobio najviše nominacija, čak sedamnaest, no od toga je 12 bilo u tehničkim kategorijama. Od spomenutih dvanaest nominacija, samo je jedna pretvorena u nagradu, i to u frizerskoj kategoriji.

Među cijelom silom “sporednih” i tehničkih kategorija našle su se i one glumačke, za najbolje gostujuće glumce u humorističnoj seriji i drami. Michael J. Fox usprkos dvije nominacije nije dobio nijednu nagradu — u dramskoj kategoriji nagrađen je Jeremy Davies za ulogu u trećoj sezoni Justifieda, a uspon u televizijskoj hijerarhiji nastavlja Jimmy Fallon, nagrađen za ulogu gosta-voditelja u subotnjem late night showu Saturday Night Live. Među damama, nagrade su odnijele Martha Plimpton za gostovanje u The Good Wife te Kathy Bates za Two and a Half Men.

Pročitaj još

Čitavu listu nominiranih zajedno sa istaknutim dobitnicima pronaći ćete na GoldDerby.com, sajtu posvećenom showbiz nagradama.

5 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861