Rasistička Roseanne ekspresno otkazana nakon rasističkog ispada glumice – serijala.com
Trenutno čitaš
Rasistička Roseanne ekspresno otkazana nakon rasističkog ispada glumice

Rasistička Roseanne ekspresno otkazana nakon rasističkog ispada glumice

Jedan od najvećih uspjeha prošle televizijske sezone bio je povratak popularnog sitcoma iz devedesetih, Roseanne. Deseta sezona, oživljena nakon 21 godinu, privukla je impresivnu publiku završivši sezonu kao druga najgledanija serija na američkim mrežama u ukupnom zbiru (iza The Big Bang Theory) te druga najgledanija u ključnoj demografiji gledatelja između 18 i 49 godina (iza This Is Us).

Pratilo je tu sezonu ponešto kontroverzi zbog pro-trumpovskih stavova glavne akterice, konkretno istoimenog glavnog lika — teško ih je odijeliti — no sve u svemu Roseanne je trebala biti jedna od glavnih uzdanica ABC-jevog rasporeda za novu sezonu.

Do jučer.

U kasnije izbrisanom tweetu, Roseanne Barr nazvala je bivšu savjetnicu Barracka Obame djetetom muslimanskog bratstva i Planeta majmuna — otprilike tako nekako, originalni tweet zbilja nije vrijedan ponavljanja. Uskoro potom, ABC se ogradio od njenih stavova te objavio da povlači odluku o obnovi serije, otkazavši narudžbu jedanaeste sezone. Neminovan, iako svejedno impresivno ekspresan i odlučan potez mreže u Disneyjevom vlasništvu.

Dan nakon, u svoju ‘obranu’ Rosanne je izjavila da joj je vrlo žao zbog izjave te da je to napravila u dva ujutro pod utjecajem Ambiena. Loptica je sada na terenu agencije za lijekove koja će uskoro morati uvrstiti rasizam na listu nuspojava ovih poznatih tableta za spavanje, a ubrzo će se ispostaviti da je KKK samo hrpa bijelaca sa kroničnom nesanicom predozirani Ambienom.

Sada ispričajte vašeg urednika koji ide panično čitati uputstva u kutiji Caffetina. Za svaki slučaj, da jednog dana mamuran nakon dvije tablete ne počne pisati kako mrzi Srbe, pedere i Westworld.

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861