Kultni britanski sitcom Yes (Prime) Minister vraća se nakon 24 godine – serijala.com
Trenutno čitaš
Kultni britanski sitcom Yes (Prime) Minister vraća se nakon 24 godine

Kultni britanski sitcom Yes (Prime) Minister vraća se nakon 24 godine

Popularni i hvaljeni sitcom, satira britanske politike osamdesetih, trebao bi se vratiti na televiziju. Emitirao se između 1980. i 1988. godine pod dvama nazivima: Yes Minister (Da, ministre) kroz prve tri sezone i Yes Prime Minister (Da, premijeru) kroz iduće dvije, a snimljeno je ukupno 55 epizoda. Sada, dvojac autora izvornika Antony Jay i Jonathan Lynn sprema nastavak, odnosno svojevrsni remake.

Nova serija imat će, za početak, šest epizoda u prvoj sezoni. Pratit će aktualnu koalicijsku vladu Ujedinjenog Kraljevstva, koja je na vlasti od 2010. godine, te njihovu borbu s aktualnom ekonomskom krizom. Naravno, glavni lik neće biti aktualni premijer David Cameron, već Rt. Hon Jim Hacker, kao i u izvorniku. Glumci iz originala, Paul Eddington i Nigel Hawthorne, preminuli su te se trenutno traže njihovi nasljednici.

Dok se original emitirao na BBC-u, novu seriju producirat će BBC-jev studio, ali emitirat će se na mreži UKTV, odnosno kanalu Gold — koji su u djelomičnom vlasništvu kompanije BBC Worldwide. Usput skrećemo pozornost na našu recenziju serije, objavljenu povodom lanjskih izbora za Hrvatski sabor.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DGscoaUWW2M[/youtube]
2 komentara
  • NIsam pojma imao da je već toliko godina prošlo kako su obojica umrli, čak sam mislio da je Hawthorne nedavno tj. prije dvije-tri godine… Šteta, dobri glumci. Nadam se da će ova nova verzija biti gledljiva…

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861