Crna Guja je najbolja britanska serija (kaže internetska anketa) – serijala.com
Trenutno čitaš
Crna Guja je najbolja britanska serija (kaže internetska anketa)

Crna Guja je najbolja britanska serija (kaže internetska anketa)

Crna Guja — iliti Black Adder u originalnom nazivu — izabrana je najboljom britanskom serijom svih vremena. Listu od deset najboljih serija izabralo je desetak tisuća korisnika na stranicama servisa Lovefilm, britanskog pandana Netflixa. Sitcom Rowana Atkinsona emitiran je kroz četiri sezone, smješten u četiri razdoblja britanske povijesti. Vjerojatno se svi ovdje možemo složiti da je Crna Guja — ako ne najbolji — onda jedan od najboljih britanskih tv-proizvoda uopće.

Iako je sumnjiv izostanak kultnog i neponovljivog Motny Pythona, ostatak liste mješavina je novih i aktualnih hitova te starih klasika. Na drugom mjestu je Fawlty Towers Johna Cleesea, tako da pythonovci imaju barem jednog predstavnika na listi. Slijede još dva popularna i poznata sitcoma Father Ted i Mućke — a nakon njih su dvije serije Stevena Moffata. Dugovječni Dr. Who, kojeg Moffat trenutno vodi, te Sherlock, kojeg je adaptirao i prenio 21. stoljeće.

Jedini programi koji ne spadaju striktno u (igrane) serije u prvih deset su humoristični (i dugovječni — 43 sezone kroz 22 godine) panel show Have I Got News For You na sedmom mjestu te automobilistička emisija Top Gear na posljednjem, desetom. Između njih smjestili su se nedavno reinkarnirani Red Dwarf te The Inbetweeners, sitcom o srednjoškolskim patnjama i avanturama koji je završio 2010. godine.

Pročitaj još

  1. Blackadder (Crna Guja)
  2. Fawlty Towers
  3. Father Ted
  4. Only Fools and Horses (Mućke)
  5. Doctor Who
  6. Sherlock
  7. Have I Got News For You
  8. Red Dwarf (Crveni patuljak)
  9. The Inbetweeners
  10. Top Gear

Ima netko nešto za dodati? Oduzeti? Gervaisov The Office ili Atkinsonov Mr. Bean? Peep Show, IT Crowd ili Spaced?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uk37TD_08eA[/youtube]
31 komentar

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861