Blic recenzija: How to Be a Gentleman (pilot) – serijala.com
Trenutno čitaš
Blic recenzija: How to Be a Gentleman (pilot)

Blic recenzija: How to Be a Gentleman (pilot)

Serija koja je dobila jednu od boljih pozicija na jesenskom rasporedu, iza The Big Bang Theorya, nije dala željene rezultate. I što se tiče gledanosti, ali prije svega i kvalitete. Dakle, serija prati gentlemana Andrewa (David Hornsby, It’s Always Sunny in Philadelphia), kolumnista koji mora mijenjati svoj način rada i stvoriti od svojih tekstova pravu kolumnu za muškarčine. Igrom slučaja ponovo sreće svog poznanika iz srednje škole Berta (Kevin Dillon, Entourage), koji se velikodušno ponudi da od njega napravi pravu pravcatu muškarčinu. Čak i sama premisa ne zvuči zanimljivo.

Što tu zapravo ne valja? Ukratko, skoro pa sve – sitcom je loš čak i za CBS-ove standarde. Glavni lik Andrew je premlak i blago rečeno papak, dok je Bert jednostavno čisto pretjerivanje u svemu, što ne ispada nimalo smješno. To što Andrewu otpada ruka jer ga Bert previše udara, bi trebalo biti smiješno? Ili ispijanje pola boce mlijeka? Nije. To što pravi  gentleman treba pomoć tipičnog blesana da sredi svoj život, je preglupo u svakom pogledu.

Bert se koristi time što je Andrew blag, te se u rekordom reku seli kod njega. Humor se uglavnom svodi na Andewov način života i slično, a scene u baru su ogledni primjerak neoriginalnosti i grubosti. Kod ovakvih komedija sa dva vrlo različita glavna lika – koliko god njihov odnos i različitosti bili hiperbolirani u krajnost – treba postojati određena kemija; likovi bi u svojoj napadnosti ipak trebali biti na neki način iskupljeni.

Nakon dvije epizode ova je serija već otkazana, iako će ispucati još sedam epizoda u novom terminu subotom. Što je vrlo pozitivno. Ovo je jedna od onih serija koju radi nekoliko talentiranih ljudi, koji su bili vrlo dobri u svojim drugim ulogama. Već spomenuti Hornsby i Dillion, ali i Dave Foley te Mary Lynn Rajskub. No stvari se jednostavno nisu poklopile.

3 10 1
3

Žanr: Komedija

Autor: David Hornsby

Mreža: CBS

Glume: David Hornsby, Kevin Dillon, Dave Foley, Mary Lynn Rajskub, Rhys Darby, Nancy Lenehan

Datum premijere: 29. rujan 2011

5 komentara
  • Apsolutno mi je nevjerojatno da je netko na CBS-u pogledao ovo i rekao: Hmm, ova serija izgleda super, ajmo ju naručiti.

    Gori sitcom nisam vidio od… Pa, od Rules of Engagementa.

    • Meni deluje logično taj scenario. Ja sem Big Banga (koji mi i nije nešto bog zna šta) na CBSu nisam video kvalitetnu seriju od sredine devedesetih…

  • rules of engagment sam prvi put pogledala prije nekoliko dana na fox lifeu i uopce nije los, a ova gentleman je pravo smece!

  • gentelmeni su mi fora…
    mozda zato jer mi je drago opet gledati Kevin Dillona, znajuci da je briljirao u Entourageu

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861