Barry: Billa Hadera i društvo iz serije vrijedilo je čekati tri godine – serijala.com
Trenutno čitaš
Barry: Billa Hadera i društvo iz serije vrijedilo je čekati tri godine

Barry: Billa Hadera i društvo iz serije vrijedilo je čekati tri godine

Tri godine od šokantnog finala druge sezone Barryja, serija se vraća na male ekrane sljedećeg ponedjeljka. HBO nam je prije nešto manje od mjesec dana dostavio šest epizoda treće sezone koje smo pogledali i o kojima ćemo vam nešto malo i reći. Prvo, kao i obično, mala digresija. Sve streaming platforme koje žive od svog sadržaja bi trebale sadržavati “previously on” dijelove epizoda. Bizarno je koliko su se mreže uspjele odvojiti od vlastitih gledatelja da im više ne omogućavaju kratke recapove prije novih sezona kada već sasvim sigurno to nikad neće raditi prije svake epizode — što bi isto tako trebala biti nekakva norma. Prošlo je preko 1000 dana od finala druge sezone Barryja, a screeneri započinju praktički “in medias res”, nadajući se da niste zaboravili što se prije tih 1000 dana i dogodilo. Službena platforma je također zakinuta za recap prošlih događaja i to je već sada veliki problem koji morate rješavati preko treće strane (Youtube, Wikipedia).* Samo nam vratite proklete recapove prije početka nove sezone. Je li to tako teško?

* – u međuvremenu je službeni HBO Max Youtube kanal predstavio petominutni recap koji sasvim sigurno neće ići prije premijere nove sezone na platformi tako da sve što smo napisali i dalje stoji.

Kako se zove premijera sezone?

“forgiving jeff”.

Tko je Jeff i zašto mu treba oprostiti?

Jeff se pojavljuje u prvoj minuti premijere i nosi lajbek, sve ostalo bi bio spojler.

Što kaže HBO?

“Očajnički želeći svoju nasilnu prošlost ostaviti iza sebe u korist svoje novootkrivene strasti, Barry se pokušava izvući iz svijeta naručenih ubojstava i potpuno se uroniti u glumu. Ali nije se lako izvući.”

Kako počinje prva epizoda?

Barry stoji s licem okrenutim prema kameri i jede nekakav sendvič. Drugi lik se prešetava ispred kadra, a razgovor uključuje kapke.

Jedna epizoda se zove “ben mendelsohn”, znači li to da imamo novog gostujućeg glumca u trećoj sezoni?

Emma Barrie je napisala treću epizodu koja nosi naziv “ben mendelsohn” i sve ostalo što napišemo bi bio spojler. Nove epizode su došle s povećim popisom stvari koje ne bi smjeli napisati.

Što je dobro u novoj sezoni?

Pročitaj još

Bill Hader bi opet mogao konkurirati za Emmyja krajem ljeta, a bogami trebao bi mu se pridružiti i Henry Winkler. Preostala glumačka postava također je podignula kvalitetu svojih izvedbi, a Sarah Goldberg (Sally) i Anthony Carrigan (NoHo Hank) postavljaju se kao predvodnici u tom dijelu. Tri godine je previše vremena za pauzu između sezona, ali čini se da su Alec Berg i društvo dobro iskoristili to vrijeme peglajući scenarije do najsitnijih detalja. Hader je čak negdje spomenuo da su se scenariji toliko puta izmijenili od izvornih ideja i da to ne bi bilo moguće da nije bilo pandemije. Treća sezona trebala se početi snimati u ožujku 2020., ali snimanje je započeto tek u kolovozu prošle godine. Osim glumačke postave i detalji priče treće sezone drže vas na rubu stolca sve do kraja šeste epizode (zadnja koju smo mi pogledali) koja pak donosi nova iznenađenja. Balans između ozbiljne drame i komedije ovaj put naginje malo više na stranu ozbiljne drame, a tema sezone svakako je oprost. Barry cijelo ovo vrijeme vrlo uspješno pleše na tom rubu drame i komedije, ali treća sezona definitivno je i najozbiljnija. Sjetna atmosfera ovih epizoda približava seriju mnogo ozbiljnijim projektima s HBO-a nego običnoj polusatnoj komediji na čiju se hrpu tehnički stavlja.

Što nije dobro u novoj sezoni?

Ako su vam prve dvije sezone bile dobre onda će vam dobra biti i treća sezona. Epizode su i dalje kratke i kompaktne, ali Barry bi trebao završiti prije nego kasnije. Serija je zaradila obnovu za četvrtu sezonu, ali iskreno ta bi trebala biti i posljednja. Kostur ove priče jednostavno ne podnosi više radnje, a da se sve ne pretvori u negledljivu parodiju.

Dobro, daj nam spojlaj kako završava prva epizoda. (označi tekst u pravokutniku ispod)

“It could work…. it could work.”, jedan lik kaže drugome prije odjavne špice.

Prva epizoda treće sezone Barryja (“Barry”) će biti dostupna od ponedjeljka, 25. travnja na HBO Maxu, a istog dana u 21:00 emitirat će se na linearnom HBO kanalu. Šest epizoda treće sezone za recenziju ustupio nam je HBO Adria.

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861