Tko je ubio Big Bang Theory? – serijala.com

Iliti kako je The Big Bang Theory poglupljen za potrebe mainstreama.

  1. Franko says:

    Zasad mi je samo jedna epizoda BBT-a bila naporna (mislim da je to bila Walowitz center epizoda). Ostale sve odlične. Nije mi pao kvalitet ni najmanje. Prva sezona mi je bila zaboravljiva. Ne sjećam se niti jedne jedine fore iz nje. 2. i 3. znam skoro napamet.

  2. blackshtef says:

    ajd, da ponovim s twittera :)

    slažem se, TBBT je i dalje kul serija, ali geek level im opada stravično, a po meni je to ono što TBBT izdvaja od ostalih sitcomova.

    Dobro kažeš da je predvidljiv, sad je nedavno bila fora kad su bili u restoranu i pričali o mobster sauce-u. Kad su se vratili u zgradu, Sheldon zaključi da mobster sauce sigurno nije od mobstera, jer je svrstan u fish dijeli menija.
    *Prvo* što mi je proletilo kroz glavu je bilo – sleeping with the fishes – dvije sekunde kasnije – Leonard upravo tu foru baci. Lame :/

    Zatim, ona epizoda koja počinje kad se Leonard i Wolowitz spremaju na double date, pa ono – look at us, two men with two acutal girlfriends… – wtf, gdje su tu fizičke, matematičke i ostale fore?

    Sad dok sam pripremao ispit, svako malo sam si palio TBBT tokom pauze, ali naglasak je bio na prvoj sezoni, pa tek onda druga, a treću skoro nisam ni gledao. Ima dvije, možda tri epizode za koje moram reć da su awesome, ali ostale su tak tak.

    we needs more geeks

  3. argus says:

    nemam ništa protiv teksta. serija je još uvijek visoko gledljiva ali miljama udaljena od prve sezone. a onaj dio o urkelizaciji sheldona je stravično točan

  4. Darko Kontin says:

    Slazem se da serije nije ko u prvoj sezoni ali jos mi nije postala toliko dosadna da ju odmah ne skidam i gledam cim stignem. Ali da bi bilo puuuno bolje da vrati kvalitetu koju je imala se slazem!

    I Sheldon je car ;)!

  5. eveita says:

    nisam nešto geeky nastrojena, al mi je serija genijalna baš zbog tih fora za koje se moram potrudit da skužim :)
    inače, u potpunosti slažem s tekstom, a konkretno mi najviše fale scene kad jedu take-out zajedno jer ih je to činilo *ebenom ekipom, a sad mi je ovo s parovima blago dosadno. pogotovo howard, jer je bit njegova lika da je seksualno ugrožen, što sad ne drži vodu :D

  6. wyeko says:

    …i sad treba ovaj članak prevesti na engleski i poslat odgovornima!

    damn

  7. minche says:

    meni je i druga sezona bila poprilicno dobra
    a istina za urkelizaciju sheldona (nazalost :( )

  8. Franko says:

    Meni je više Walowitz pourkeliziran.

  9. (dš) says:

    urkelizacija sheldona, oumajgod, pa to je… tocno ;D ja sam mozda najdrasticniji primjer ovdje, bar sto se ekipe u komentarima tice. ja sam prestao gledati pocetkom ove sezone jer mi je bilo glupo. a volio sam ovu seriju. eh…

  10. (vm) says:

    meni je postalo jasno kako mi više nije onoliko interesantna ko prije, kad sam tek u subotom išla pogledat epizodu. Lost its touch :-/

  11. blackshtef says:

    sad sam tek skužio ovo “kako je TBBT poglupljen za potrebe mainstreama” :D
    respect!

  12. (kv) says:

    Hvala na pozitivnim komentarima :) TBH, ocekivao sam da ce me ljudi masovno popljuvati jer sam se usudio dirnuti u TBBT :D

  13. Raist says:

    Sta nisu rekli u nekom interview-u da ce uskoro rastavit Lennarda i Penny? Budemo vidli dal ce se serija vratit vise geeky motivima onda il ce postat totalno angst

  14. MaxB says:

    > Hvala na pozitivnim komentarima :) TBH, ocekivao sam da ce me ljudi masovno popljuvati jer sam se usudio dirnuti u TBBT :D

    Podcijenio si publiku kojoj se obracas. ;)

    Osobno, prvi susret s TBBT-om imao sam prije nekoliko mjeseci, kad sam poceo gledati trecu sezonu (dotad je izaslo nekih 9-10 epizoda). Serija mi se jako svidjela. A onda sam poceo gledati ispocetka, od prve sezone i bio naprosto odusevljen. I kad sam konacno dosao do trece, dakle kad sam ponovno gledao one epizode preko kojih sam se upoznao s TBBT-om, ostao sam pomalo razocaran. Stoji sve sto si napisao.

  15. blackshtef says:

    zaboravih iskomentirat i ovo:
    baš te geeky fore, od nekih hardcore matematičara/fizičara i IT stručnjaka, sveli su se na spominjanje Win7 u epizodi. U zadnjoj Sheldon svrstava Apple Geniuse u low-class poslove, i ono…nije valjda da se sav geek humor sveo na spominjanje najpoznatijih pojmova iz račualne industrije? Pa svaki sitcom to ima, pobogu.
    Nije geek serija ako spomeneš Windowse, Apple, iPhone ili slično, već ako svršavaš dok gledaš kako tvoj battle robot uništava mikrovalnu :)

    • gustav krklec says:

      nakon pomne i brutalne transformacije iz geeky serije u (polu)čistokrvnu sapunjaru – scenarij se prilagodilo sapunjarskoj publici, koja to gleda.
      Gnjusno gnjiljenje sapunsko.
      Šteta, bilo je tu potencijala, al je crkla krava vec u drugoj sezoni. Treca sezona je prebrutalna Sitcom sapunjara s iritantnim laugh tapeom.

  16. Squee says:

    Pročitala sam tekst i nažalost se i ja slažem s napisanim… Šteta za seriju, nadam se da neće nastaviti ovim tokom.
    I da, fore su im već neko vrijeme predvidljive, za pola replika u epizodi unaprijed znam što će reći :/

    Inače, imam osjećaj da je u početku bilo najviše science/nerdy talka; zatim je uslijedila dominacija geeky fora, lako shvatljivih prosječnom geeku (manje fizike a više stripova i superheroja npr), a zatim je sve skupa degradiralo na predvidljive mainstream fore.

    Imam osjećaj da se pola štoseva odnosi na njihovo međusobno podbadanje, a vezano uz jednu trademark karakteristiku, što likove čini strašno dvodimenzionalnima.

    Još se nadam da će se opet poboljšati…

  17. Dawar says:

    Ja neznam o čemu vi pričate, počeo sam seriju pratiti od početka da bi je prekinuo negdje krajem 1. sezone (ponajviše zbog Sheldona koji mi je tada bio toliko iritantan, da sam bio negdje u blizini bi ga zadavio). Kad je počela 2. sezona dao sam joj još jednu šansu i od onda mi se sve više i više sviđa.
    BTW oni nikad nisi bili ekstra geekovi nego današnji techy gadget geekovi(hint serija je od samog početka bila reklama za Xbox 360 onim njihovim HALO nightom ) A i bolje da je tako, jer sam i sam srećom neko vrijeme bio geek i na vrijeme uvidio da je to štetno :))

  18. (kv) says:

    @MaxB
    Mozda… Prije ce biti da sam precijenio popularnost :)
    @Dawar
    Ma meni je bilo jako simpaticno. Ne bi im nikad dao Emmyja ili nesto takvo, ali bilo je super za pogledati i nasmijati.

  19. Triana says:

    Slazem se s textom, vise nisu toliko smijesni, i sami likovi kao da su izgubili svoju prvotnu privlacnost, plus stvarno me zivcira Leonard! *ne mogu objasniti zasto..it just* btw It crowd nista nece uspjeti dostici, postavili su ljestvicu jako visoko :)

  20. minche says:

    we want IT crowd!!!
    off topic, ali stvarno, kad ce nova sezona =(

    a leonard je posebno *annoying* :S

  21. (kv) says:

    Tek na ljeto IT Crowd :(

  22. Knub says:

    Meni je serija jednako prosječna od početka i ne vidim neku preveliku varijaciju u humoru. U prvim epizodama nisam prepoznao nikakvu genijalnost, osim isforsirano “HEHE GIK” humora (koji je ipak manje loš od npr. Chucka) i užasno napadnog i iritantnog nasniljenog smijeha.

  23. MaxB says:

    Pala mi je na pamet jos jedna stvar – zapravo, ispada neopravdana kritika… Vezana uz Vistu kao Sheldonov OS… Da, covjek bi ocekivao da kad radi za kompjuterom, da kucka u nekakvoj konzoli u Unixu/Linuxu, medjutim, ako se ne varam, i on se znao igrati na svom kompjuteru (ako nista drugo, onu igru koju je pokazivao Penny), a za igranje mu trebaju Windowsi. Pa s te strane, za ocekivati je da ima instalirane Windowse. Eventualno da dual-boota Windowse i nekakav Linux – ali opet, sumnjam da bi onda imao dual-boot, kad danas imamo virtualizaciju, pa bi kao pravi nerd koristio virtualizaciju. ;-)

  24. chill_m says:

    Znate onu epizodu serije How I met Your mother gdje ekipa jedni drugima ukazuje na razne mane pa ide onaj gless shattering sound i stalno se mana primjećuje?

    *glass shattering*

    Jučer sam napokon vidjela epizode 10-14 i stvarno primjetila da je Sheldon postao malo annoying. To se pogotovo vidi u epizodi The Gorrila Project gdje Sheldon pokušava naučiti Penny malo fizike. I ponaša se ko totalni kreten. I dečki imaju sve manje scena zajedno, ali zato dobijemo presmiješne Raj/Sheldon scene.

    Što se tiče fora u seriji, meni je logično da su ih malo poglupljili jer inače ‘normalni’ ljudi koji su počeli gledati seriju ne bi skužili stvari i prestali gledati seriju. It’s all about the numbers! Makar ja mislim da ima dovoljno science/geek fora da zadrži one koji prate seriju od početka i koji su se u seriju zaljubili zbog toga.

  25. blackshtef says:

    @MaxB: nije poanta u tome koji OS koristi, nego se hoće dočarati kako glupe fore imaju. U koji god sitcom da staviš Windowse, svi će skužit foru jer je to onak, elementarno nešto.
    Dok nažalost, puno manje ljudi kuži foru iz prve epizode:
    L: – At least I didn’t have to invent 26th dimension just to get the math right!
    S: – I didn’t invent them. They’re there.
    L: – In what universe?!
    S: – That’s the point. In all of them!

    Sad – zašto je ovo smiješno? Jel Sheldon poludio pa priča o nekim prostorima i dimenzijama ili? Ne, svaki PMFovac, FERovac i nekolicina FOIevaca shvaća foru, jer zna za vektore, vektorske prostore i zna da tih prostora ima neograničeno puno i svaki od tih prostora ima svoju dimenziju i tako dalje.

    Dok recimo foru sa Vistom svi shvaćaju i kuže.

    O tome je cijeli ovaj članak, da je serija jednostavno izbacila hard core geek fore tako da bi bila shvatljivija široj publici.

  26. (kv) says:

    @blackshtef
    mislim da si konzumirao opm u stetnim kolicinama :))

  27. blackshtef says:

    jao, već sam počeo i o matricama pisati, al rekoh – ne :))

  28. Franko says:

    Ova nova epizoda je bila li-la. I Walowitz stvarno postaje drugi Urkel.

  29. minche says:

    weee, LHC ^^

  30. minche says:

    ali haman da nema u epizoda, darn, previse se ponadam od sinopsisa -.-“

  31. Dejn says:

    kv, svaka ti je na mestu. Umal’ nisam pala sa stolice na Sheldonov pomen Viste i Win7. Taj ili tera neki hardcore linux distro, ili je na Macu. Kakav Microsoft. Ili je MS uleteo sa kintom za sponzorstvo serije (kao što je pokušao u onom Family Guy specijalu), ili su scenaristi zaista rešili da u potpunosti “podiđu” ukusu plebsa. Fuj.

  32. minche says:

    ne kontam sto su svi navalili na linux. sheldon je theoretical physicist, ne computer scientist. vecina programa koji su mu potrebni za rad ne rade na linuxu, plus igra dosta “igrica”, tako da je potpuno normalno da koristi windows =/

  33. MrFusion says:

    @Minche: FYI, teoretski fizicari programiraju svoje simulacije u fortranu 77/90/95 (intelov kompiler) na Linuxu i na njemu ganjaju MatLab i Mathematicu ako im zatreba ;)

  34. dlijovic says:

    sve pohvale za članak! ponajviše za IT Crowd rečenicu:) fiju koliko komentara, očito još svi volimo seriju:) al tim nam teže pada da je uništavaju

  35. gustav krklec says:

    serija je postala najobičnija sapunjara, i AMEN
    još jedna u nizu sapunjara

Uključi se u komentare

Your email address will not be published. Required fields are marked *