Najava: Gossip Girl (Tračerica) – serijala.com
Trenutno čitaš
Najava: Gossip Girl (Tračerica)

Najava: Gossip Girl (Tračerica)

Danas u 21h na HRT2 naći ćete se u svijetu njujorškog Upper East Sidea na Manhattanu, u svijetu bogatog i snobovski nastrojenog naroda. Osobe koje upoznate na malim ekranima su one iste koje diktiraju modu mladeži u SAD-u. Serena van der Woodsen se vraća nazad u New York nakon izbivanja par mjeseci, što diže elitu srednje škole na noge i stvara se čitava halabuka. Na kolodvoru gdje se nalazi Serena dolaze i Dan i Jenny Humphrey koji se vraćaju iz posjeta svojoj majci. Serena je davnih dana zapela Danu za oko. Dio elitne škole koji poprilično je uznemiren vraćanjem Serene u grad su njezina najbolja prijateljica Blair Waldorf i njezin dečko Nate Archibald, te Nateov najbolji prijatelj Chuck Bass. Blair je “queen bee” u srednjoj školi od kad nema Serene te se poprilično zabrine za svoj položaj u školi, dok Nate izgleda ima nešto nerazriješeno sa njom. Chuck je totalno inertan prema cijeloj situaciji, jer hedonistu poput njega jedino je na pameti zabava.

Priča vam zvuči poznato?

Donekle izgleda kao Seks i grad samo bez pretjeranog djela o seksu. Najavili su ovo kao seriju za starije tinejdžere, što i djelom je, samo fali onaj tinejdžerski dio zabave, već prelazi na pitanje o novcu, željama odraslih, manipulaciji, popularnim “bolestima” (bulimija, alkoholizam, droga), tipičnim problemima današnje stresom opterećene mladeži. Usporedih je sa Seksom i gradom. Dok je tamo narator glavni lik Carrie, ovdje se radi o nepoznatom liku, naziva se Gossip Girl i daje sarkastične opise prilikom scena u seriji (glas joj posuđuje Kristen Bell). Serija se svodi na zavrzlame između gore navedenih likova i problema kada njihove splete završe na stranici Gossip Girl. Izuzev dosta loše glume od dijela glavnih glumaca, neki čak i imaju dara za nešto ozbiljnije uloge. Npr. Leighton Meester i Ed Westwick.

Zašto… ne gledati seriju?

Zarazna zbog svoje dramske radnje, ali već viđene u mnogim drugim serijama (Everwood, The OC, Beverly Hills…), nacionalna televizija dodijelila joj je jedan od najboljih termina prikazivanja. Ne sjećamo se zbilja kad je jedna teenagerska serija dobila ovakav primetime termin. Ne bunimo se otkupu novih serija, ali ima i mnogo boljih stvari koje više zaslužuju ovakav termin. Općenito razvoj glumaca i sama gluma je kriminalno loša, na razini serije, osim ponekih školovanih glumaca koji imaju više iskustva i starija garda glumaca koji glume mameke i tateke u seriji. Serija obiluje sapuničastim zapletima, količina humora u njoj svedena je na minimum, a sve što tu možete saznati je kako izmanipulirati sve moguće prijatelje i ljude sa kojima ste jako dobri. Ali to već sve znate, zar ne?

(prva epizoda prve sezone, ponedjeljak 15.03. HRT2 u 21.05)

2 komentara
  • S druge strane, “Cranford”, britanska serija 100-tinjak puta superiornija Gossip Girlu, se emitira u sramotnom jutarnjem terminu u 10 ujutro.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861