Humoristične: Top 19 – serijala.com
Trenutno čitaš
Humoristične: Top 19

Humoristične: Top 19

Malo smo promjenili vizualni koncept ovaj tjedan. Ocjene su sada ispod komentara, kao i status serije (do dana objavljivanja članka). Pri vrhu je ostala pozicija i naziv serije, a dodali smo poveznice s odgovarajućim temama na forumu za pojedine epizode, odnosno zvijezdice (broj zvijezdica označava broj najboljih epizoda tjedna do sada). Ovaj tjedan najbolja je nova humoristična serija, The League, što će kao i svakog sljedećeg tjedna biti označeno zelenom bojom.

crta

1. gore

Modern Family [1×06]

*

Koliko god meni Big Bang bio drag kao geeku, ovo je jedina komedija koja može u istu rečenicu s Officeom, bar ako je suditi po prvih šest epizoda. Zaista najviše pohvale za odgovornu ekipu, Modern Family je dobitak godine.

ocjene:

odlicnodosta dobrocisto OKodlicnoodlicnodosta dobro

produženo: 13+9

crta

2. gore

The Office [6×06]

* *

Jim i Dwight, Michael i Pam. Ova epizoda je više od ičega razotkrila ogoljenog cara u prošlom tjednu, a s najslađim parom opet na ekranima Office je nešto sasvim posebno. Mnogi će istaknuti Creeda kao lika koji u najmanje vremena može “ukrasti” epizodu, no za mene će to uvijek biti Toby.

ocjene:

odlicnoodlicnocisto OKodlicnocisto OKodlicno

epizode: 11

crta

3. dolje

Big Bang Theory [3×06]

Sve više je onih koji ističu nezadovoljstvo Big Bangom. Iskreno ne razumijem u čemu je problem. Na forumu se pojavila rasprava o razlici između prve i druge sezone. Gledao sam prvu sezonu (drugi put) i bila mi je odlična. Počeo sam gledati drugu i također se nisam razočarao. U međuvremenu je počela treća, pa nisam stigao dovršiti, ali ovako na prvu: sve je to li-la.

Što onda tjera stare fanove, a privlači nove (seriji je gledanost poprilično skočila ovu jesen)? Penny i Leonard, skupa? Meni je to hrabar potez, bolji nego da jesu pa nisu kao pred kraj prve i početkom druge sezone. Sheldon kao McKay iz StarGatea: smješan dok ne postane predvidljiv? Ne bi rekao, mislim da samo mene iritira. Što vi kažete?

ocjene:

dosta dobroodlicnoodlicnodosta dobrodosta dobrodosta dobro

produženo: 22+1

crta

4. isto

Californication [3×06]

Razočaran sam raspletom ljubavnog peterokuta, ali sve ostalo je bila jako, jako dobro. Lik majke je Californicationu očajno nedostajao i nadam se da će je sada zadržati za stalno pošto samom svojom pojavom podiže Duchovnyevog lika na razinu više.

ocjene:

odlicnodosta dobrocisto OKdosta dobrocisto OKdosta dobro

obnovljeno: 12

crta

5. gore

Curb Your Enthusiasm [7×06]

*

Zavela me očekivanja. Obećano mi je nešto posebno, ali ova epizoda to nije. Najavljeno mokrenje po slici Isusa Krista nije to uopće bilo, a bez namjere nema ni plesanja po rubu, što naravno utječe na završni dojam. Situaciju ipak spašava Jerry Seinfeld, a tko i nakon ove epizode ne prizna da su on i Larry jednake karikature, slijep je pored vlastitih očiju [da, Vi, kolega Nebojša :-)].

ocjene:

prosjecnodosta dobroodlicnoprosjecnoodlicnodosta dobro

epizode: 10

crta

6. gore

How I Met Your Mother [5×06]

Ili su pronašli svoj tempo, ili počinjem prihvaćati i negativne strane zbog kojih sam prvi puta odustao od gledanja. A možda i oboje. U svakom slučaju, više nego solidna epizoda koja me dobro nasmijala nekoliko puta, a poljubac Barneya i Lily gotovo da nisam ni primjetio. Srećom po njih.

ocjene:

odlicnocisto OKcisto OKcisto OKdosta dobrodosta dobro

produženo: 22+2

crta

7. dolje

Cougar Town [1×06]

Naplatio sam velikodušnost u prethodnim tjednima. Radnja epizode je bila neuvjerljiva u maniri It’s Sunny in Philly, bez nekih izraženih humorističnih trenutaka, što nikako nije moglo izaći na dobro. Osim prelijepe Courtney (više nego inače), ništa ne bi istaknuo ovaj tjedan.

ocjene:

dosta dobrodosta dobrocisto OKdosta dobrocisto OKprosjecno

produženo: 13+9

crta

8. gore

Parks and Recreation [2×06]

*

Još jedna dosta dobra epizoda za Parks & Rec. Nakon blijedog uvoda u sezonu, lagano se uhodavaju i prkose mojim uvodnim komentarima (u kojima sam ih popljuvao). No dvije laste ne čine proljeće…

ocjene:

prosjecnocisto OKprosjecnocisto OKodlicnodosta dobro

produženo: 13+9

crta

9. dolje

Accidentally on Purpose [1×06]

Vratili se starom povuci-potegni receptu. Dvoje protagonista sam navikao gledati u dosadnjikavom izdanju, ali u ovotjednoj epizodi čak su i dva najhumorističnija lika (njegov najprijatelj i njezina najprijateljica) djelovali suhoparno i dosadno. Na kraju se pojavljuje Larry Wilmore iz The Daily Showa, ali u nedovoljno bitnoj ulozi. Stvarno šteta.

ocjene:

dosta dobrocisto OKprosjecnocisto OKodlicnoprosjecno

produženo: 13+5

crta

10. isto

Community [1×06]

Malo više prostora dobio je ravnatelj (plus), ostalo sve po starom (minus). Ne znam zašto tako teško prihvaćam ovu seriju, kolege iz redakcije je hvale gdje i kad god stignu, ali ja ono nešto jednostavno ne vidim. Iako humor na trenutke uopće nije loš, likovi su utjelovljenja raznih klišeja i ne postoji opipljiva kemija među njima, što je žalosno s obzirom kakve serije taj aspekt uspješno realiziraju.

Pročitaj još

ocjene:

ispod prosjekacisto OKdosta dobrocisto OKcisto OKcisto OK

produženo: 13+9

crta

11. isto

Sunny in Philly [5×06]

Osim na televiziji, sutkinja onakvu predstavu vesele družine nikada ne bi tolerirala, niti bi se zrela osoba ponašala toliko van dodira sa stvarnošću kao što se svaki pojedinac ove serije ponaša. Ali dobro, uvijek je nešto uvredljivo nerealno i ako preko toga pređete (a oni ne pretjeraju) tu i tamo zalomi se vrlo dobra epizoda. Evo jedne takve i drugi tjedan zaredom.

ocjene:

cisto OKprosjecnoispod prosjekacisto OKdosta dobrodosta dobro

obnovljeno: 13

crta

12. isto

30 Rock [4×04]

Mogao sam navući ocjenu, ali ipak nisam. Inače sasvim solidna epizoda za iznadprosječno kvalitetnu humornu u kojoj jedino ne mogu progutati pojavu Jane Krakowski (većini poznata kao tajnica Elaine iz Ally McBeal) – sve ostalo štima. Niska pozicija ide na dušu kasnom početku prikazivanja, odnosno manjem broju recenziranih epizoda, bez brige.

ocjene:

odlicnodosta dobrodosta dobrocisto OK

epizode: 22

crta

13. gore

Gary Unmarried [2×02]

Prošli tjedan pala je usporedba s Rebom. Nakon druge epizode, ne odstupam ni pedlja od toga. Ipak, ima ono nešto što Community nema, mada su jednako loše zamišljeni: Gary Unmarried nalikuje zastarjeloj obiteljskoj komediji (točno kakvu bi RTL prikazivao šest puta), dok Community ima ofucan koncept koji se svodi na frajera i curu koja ga ne doživljava (jer je frajer). Vidjeti ćemo nakon još par epizoda…

“Guy with no experience, no training, he’s gonna stumble upon something he’s totally unprepared for… You know what we call that in the Marines? The Army.”

ocjene:

prosjecnodosta dobro

epizode: 13

crta

14. isto

The League [1×01]

*

Fantasy football! Najtoplije preporuke, pilot koji me najviše oduševio uz onaj Modern Familya ove jeseni. Osim scena s petogodišnjacima i pjesmama o seksu za njihov rođendan, ova komedija je putokaz ekipi It’s Sunny in Philly gdje su pogrješili: ako je suditi po pilotu The League ima sve najbolje elemente njihove izvrsne prve sezone. Mark Duplass je glavni glumac koji fizikalijama otkriva kako bi ženstveni doktor iz Uvoda u anatomiju izgledao da nije golobrada tetkica. Ostatak ekipe također izvrstan (na nikoga ne podsjeća, doduše), a serija se prikazuje na kabelskom FX-u.

ocjene:

odlicno

epizode: 13

crta

15. dolje

Jeff Dunham Show [1×02]

Obrij se i prestani nositi lance preko odjeće. Objasni kamermanima da ti ne snimaju lice i otkriju govor dok oponašaš lutke: čitava poanta tvojih nastupa je stand-up u zamračenom prostoru gdje umijeće “zborenja iz trbuha” dolazi do izražaja. Ti to ne radiš. I pronađi si goste koji neće služiti kao fikusi za unaprijed pripremljene šale. Nije dobro, Jeff.

ocjene:

prosjecnoprosjecno

epizode: 13

crta

16.

The Middle

prosjecnoispod prosjekauzasno

17. dolje

‘Til Death [4×01-02]

uzasnouzasno

Nevjerojatno da je ovakvo smeće doživjelo četiri sezone prikazivanja. U glavnoj ulozi nalazi se Brad Garrett, većini poznat kao divovski brat policajac iz Svi vole Raymonda. Gledanost je očekivano očajna i serija broji dane do otkazivanja. Nemojte gledati. Diskvalifikacija.

18.

Bored to Death

uzasnouzasno

19.

Hank

uzasnouzasno
9 komentara
 • Nisam mogao spavati (jeboteled, dizem se za tri i pol sata), pa sam objavio.

  Komentirat cu vise naknadno, no u medjuvremenu cu pokrenuti postupak za tvoje izbacivanje sa sajta. Dario ce me poduprijeti jer dijelimo misljenje, a razloga su (zasad) dva, a oba počinju sa ‘C’.

  Sori.

 • “no u medjuvremenu cu pokrenuti postupak za tvoje izbacivanje sa sajta.”

  OLOLOLOL!! :))))

  Oprostit cu mu Community jos ovaj put, jos nije stigao do Halloweena. The League moram skinuti onda.

 • OMG! Naravno da se likovi iz Sunnyja ne ponašaju kao u stvarnom svijetu, zato i je tako zabavna serija. Da se ponašaju normalno onda ne bi imali humoristične serije nego tribinu u uličici gdje se skupljaju sirotinja i beskućnici…

 • normalno je rastezljiv pojam… onako kako se ekipa SiP-a ponasa granici sa psihoticnim. kome je zabavno gledat psihoticne ljude, zar je to humor?

  vise vrijedi poluinteligentna sala nego scena od 6 minuta u kojoj ekipa svjesno udje u fumigiranu zgradu, i onda se valja po podu i radi grimase dok “umire” od plinova, da bi dvije minute posli sve bilo okej, nije se ni dogodilo……?

  ma…

 • Larry je psihotican, pa rula :D
  (ne gledam Philly, nisam nakon 1. sezone, pa ne znam, tak da me ignoriraj :)
  Kaj se sekiras, nece se uvijek svi sloziti, pogotovo ne mi za Community :> (koji owna i sramota je da ga stavljas ispod AoP-a :P)
  BTW. Malo si poslozi racunicu, probaj umjesto bodova za poredak uzimati prosjek nakon sto serija predje 3-4-5 epizoda. 30 Rock kasni i nece tako skoro moci dostici ostale po sadasnjem sistemu.

  @Swink
  Ma za Community ce reci da je previse ocekivao, kao sa Curbom ovaj put, a obje epizode su za top 50 :D

 • Jao ja još uvijek ne vidim kako su Larry i Jerry isti, pa Larry je George tj. obrnuto :))))))))

  Inače, moram priznat da mi Community isto neobično rula, što zbog Allison Brie <3, što zbog Abeda i Troya i jednostavno je bolja od Cougar Towna koji je nekako meh

  Btw jeste li primjetili da klinac iz Cougar Towna (i Aliens in America) izgleda ko Dexter tj. Michael C. Hall? Sličnost je uncanny :O

 • wow! žalosno! Community tako nisko a Californication na 4. mjestu. You, dear sir, should be ashamed! Al evo jedan + za Modern Fanily

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861