Flashback – ožujak – serijala.com
Trenutno čitaš
Flashback – ožujak

Flashback – ožujak

Flashback će biti naša redovita mjesečna rubrika u kojoj ćemo komentirati, najbolje, najgore i najzanimljivije televizijske trenutke u proteklom mjesecu. Uglavnom one najbolje, loše rijetko gledamo. Pokušat ćemo obuhvatiti sve što nam zapne za oko kroz mjesec, a nismo stigli recenzirati. Vaše favorite slušamo u komentarima ;-). Bez previše odugovlačenja, naši izbori su…

Najbolje u proteklom mjesecu

NBC-jev četvrtak i dalje uništava, a pogotvo Parks and Recreation. Iz tjedna u tjedan Parks postaje sve bolji i bolji. Interni konsenzus među nama na Serijali kaže da NBC sa Parksom, Communityjem, The Officeom i 30 Rockom ima najbolja uzastopna dva sata televizije trenutno. Savršeno za opuštanje nakon kraja tjedna.

Justified fino popunjava rupu između Sons of Anarchy sezona na FX-u. Malo formulaično, ali svejedno vrlo dobro. Ostaje vidjeti koliko će se dobro nositi sa prodeduralnom formom.

Life Unexpected na CW-u, koji ako ne gledate, niste čovjek. Tipični primjer serije sa oldskul WB štihom, s presimpatičnom Britt Robertson i Shiri Appleby, koja joj glumi majku, iako je svega desetak godina starija od nje u stvarnom životu. Simpatično, nenametljivo, slatkasto, ženskasto, ali opet vrlo solidno. Ako ste gledali i voljeli Gilmoreice, svidjet će vam se i ovo.

LIFE UNEXPECTED

Parenthood možda nije revolucionarna obiteljska drama, možda ima klišej ili dva previše, ali je lagano štivo koje odiše pozitivom, preporučujemo ga svim ljubiteljima obiteljskih drama.

Kablovska nedjelja tradicionalno je rezervirana za najbolju dramu u ovom trenutku, a to je Breaking Bad. Zauzeo je treće mjesto na našoj prošlogodišnjoj listi najboljih serija, a kako je treća krenula, biti će vrlo visoko i na kraju ove godine.

Ožujak je obilježila i premijera HBO-ovog Pacifika, a kako smo prve tri epizode unaprijed vidjeli, konačno je došao travanj, koji nosi nove epizode. Kao i Breaking Bad, jako je izgledno da će i The Pacific biti visoko na godišnjim listama.

Iskreno, da nam je netko rekao da će nekakav kabelski Rome ripoff i 300 ispljuvak o Spartaku biti gledljiv i bez cicaiguzica (jedna riječ), pljunuli bi mu u lice i nazvali ga Twilight fanom. No, Spartacus: Blood and Sand ima mnogo toga za ponuditi.

U tjednu dozu humorističnih serija morate dodati još jednu. Jedina mjerljiva karakteristika takvih serija je količina zabave, a Modern Family ima i više nego dovoljno. Tucet zanimljivih likova, mnoštvo aktualnih popkulturnih referenci i sijaset scena od kojih vas je sram čak i kroz ekran. Uostalom, serija je učinila i Julie Bowen manje antipatičnom.

…i najgore

Povratak V-a i FlashForwarda nije impresionirao, velika je vjerojatnost da će na kraju sezone i jedna i druga serija otići s malih ekrana, a vjerujemo da će malo tko ispustiti suzu za ove dvije ispodprosječne SF serije.

Ako vam je u najavama The Ricky Gervais Show izgledao samo kao animirana verzija Gervaisovih podcastova, to je zato što je upravo tako. Televizija ne podnosi statiku, a Gervaisov show donosi jako malo toga osim trojca koji sjedi za stolom i smije se vlastitim vicevima.

Drugi najstariji sin iz Malcolma u sredini, danas 24-godišnjak, Justin Berfield izvršni je producent serije koja je gotovo glupa kao i lik koji je proslavio Justina. Sons of Tuscon jučer je i otkazan, pa ako vam je palo na pamet da pogledate – nemojte.

Momenti mjeseca

Najbolja epizoda mjeseca

Smokey

Već znate koliki smo fanbojevi kad je Lost u pitanju, pa vam ovo neće biti preveliko iznenađenje. Deveta epizoda sezone, Ab Aeterno, bila je sve što smo očekivali, pa i više.

“Tko je ovo dopustio” moment mjeseca

V – neugodni izvazemaljski seks. Tko bi rekao da će scena seksa s Morenom Baccarin biti ovako… užasna? Katastrofalna? Neugodna? Čudna? Loša?

Očekivali smo bolji rasplet:

Četvrta sezona britanskih Skinsa završila je krajem ožujka. Druga generacija je završila ovom sezonom, sljedeće godine opet se uvodi nova. Svake dvije godine Skinsi mjenjaju čitavu glumačku postavu, što u principu nije loše za ovu vrstu serija, ali razljutio nas je način na koji nas je druga generacija napustila.

Preciznost mjeseca

Pročitaj još

Breaking Bad – Walter baca ogromnu (ali stvarno epski ogromnu) pizzu na krov garaže.

Najbolja upotreba gline

Community i Alison Brie. 2,7MB čistog užitka after the jump.

Uvodna špica mjeseca

Titulu najbolje uvodne špice mjeseca podijelile su dvije HBO-ove serije, dramedija How to Make it in America i ratna drama Pacifik.

Muda mjeseca

Tražiti preko milijun dolara po epizodi onog užasnog smeća koje se naziva Two and a Half Men zahtjeva ogromna muda. Naš naklon Charlieju Sheenu na ultimatumu CBS-u.

Muda mjeseca 2

Ljubavna opsesija mjeseca

Caroline Dhavernas pojavila se na 3 sekunde u Pacifiku pa ćemo i zbog toga nastaviti gledati.

Ulet mjeseca

Community – Abedovo (pronounced Ej-Bed) zavođenje ala Donald Draper (uočite: “Put your tongue in her ear”).

2 komentara
  • Sve super, samo nekako kao da su zapostavljene FOX-ove serije, točnije, ciljam na 24 i Human Target. Obje serije bi se mogle naći u nekoj kategoriji, vjerojatno bolje od pola ovdje navedenih serija, a i imaju sto za ponuditi.

    No dobro, bit će još mjeseci, pa mozda onda bude stogod. Samo sto HT zavrsava sljedeci tjedan, tako da nista.

    Trebala je biti kategorija najbolji za*eb mjeseca, definitivno ono s teroristima i EMP-om :)

  • Nisam gledao 3. i 4. epizodu Pacifica, ali ako su slicne kao prve dvije, onda bi se Pacific prije trebao nalaziti na listi najgorih serija nego najboljih. Ili ste bar trebali uvesti kategoriju “najvece razocaranje” i tu staviti Pacific… Ponavljam, pogledao sam samo prve dvije, tako da se mozda popravio u druge dvije, ali prve dvije su mi bile tolko dosadne da mi se neda gledati dalje.

    I South Park je trebao biti u najboljima, poceo je sa 3 odlicne epizode

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861