Bolje ikad, nego nikad – serijala.com
Trenutno čitaš
Bolje ikad, nego nikad

Bolje ikad, nego nikad

Doživjeli smo pad The Officea, predstavili smo dvije nove serije, nadoknadili zaostatak koji je 30 Rock napravio kasno počevši s prikazivanjem i uveli tjednog pobjednika (epizoda označena zelenom bojom).

1. gore

Big Bang Theory [3×05]

dosta dobroodlicnoodlicnodosta dobrodosta dobro

Navukao sam ocjenu, ali nije mi žao. Naime, ovo je do sada najlošija epizoda u trećoj sezoni, ali obiluje s toliko referenci na Zvjezdane Staze da posrami i uobičajenu (više nego dostatnu) razinu geeky humora. U zapaženoj ulozi gostuje Will Wheaton, mnogima najiritantniji lik Nove generacije (ona s kapetanom Picardom), te u potpunosti opravdava tu reputaciju glumeći samog sebe.

2. gore

Modern Family [1×05]

odlicnodosta dobrocisto OKodlicnoodlicno

Prva, četvrta i peta. Te epizode okupljaju uvrnute obitelji i gledatelju jamče urnebesnih dvadeset minuta komedije. Gledajući Modern Family, teško mi je bilo oteti se dojmu da su serije poput Bračnih voda u današnje doba gotovo neprobavljivo zastarjelog koncepta, a opet ih iz nekog razloga ima u izobilju na malim ekranima? Više o tome pod Gary Unmarried, niže u članku.

3. dolje

The Office [6×05]

odlicnoodlicnocisto OKodlicnocisto OK

Nije isto bez Jima i Pam. Koliko god Michael i ostali bili dobri, The Office si ne može priuštiti gubitak dva od možda četiri glavna lika. Sada mi je jedino žao što sam treću epizodu pomalo i zakinuo na inzistiranje redakcije, pošto je za klasu bolja od ove iz petog tjedna prikazivanja.

4. isto

Californication [3×05]

odlicnodosta dobrocisto OKdosta dobrocisto OK

Najlošija epizoda do sada i za Californication, ponajprije zbog jednoličnog, pročitanog Kevina Corrigana (otkačeni ujak Eddie Finnerty iz Osam jednostavnih pravila za dečke moje kćeri tijendžerice) i neuspjele realizacije sasvim dobre ideje o upoznavanju prošlosti glavnog lika. Ali, Showtimeova dramedija je još uvijek dosta visoko unatoč samo jednoj genijalnoj epizodi. Zlobnici bi rekli da to nešto govori o konkurenciji…

5. isto

Cougar Town [1×05]

dosta dobrodosta dobrocisto OKdosta dobrocisto OK

Isforsiran, ali dobar humor viđen je i u petoj epizodi ove (zabrinjavajuće) stabilne komedije koja još nije promjenila poziciju otkad je zauzela peto mjesto u prvom tjednu prikazivanja. Epizoda se koncentrira na bivšeg i (budimo realni) potencijalnog muža, što je sasvim pristojna kombinacija.

6. gore

CYE [7×05]

prosjecnodosta dobroodlicnoprosjecnoodlicno

Koliko god se trudim popljuvati Curb Your Enthousiasm, serija nekako nađe način da već drugi tjedan zaredom skoči put gore za jedno mjesto. Kao da je Larry David samo meni u inat morao napraviti tako izvrsnu epizodu? Zaista se ne sjećam kada sam zadnji put gledao nešto toliko bezobrazno, neobzirno i uvredljivo s podlogom u socijalno osjetljivoj temi (invalidi), a da si jednostavno nisam mogao pomoći ne smijati se.

7. dolje

How I Met Y.M. [5×05]

odlicnocisto OKcisto OKcisto OKdosta dobro

Dosta dobra epizoda koja se izruguje američko-kanadskim stereotipovima. Postao sam svjestan toga da kako vrijeme odmiče sve se teže vežem s Robin i Lily, što je vjerojatno i razlog za pozitivniju ocjenu no inače. Naime, ovaj put su upravo njih dvije u cjelosti ostale u sjeni genijalnog Barneya i dueta Ted-Marshall (oko kojeg se i vrti priča).

8. isto

AoP [1×05]

dosta dobrocisto OKprosjecnocisto OKodlicno

Odličnu epizodu Accidentally on Purpose ima iza sebe, prvu takvu uopće. Od šefa, preko heroine i njenog klika, pa do glavnog nesretnika i njegovog najboljeg prijatelja – baš sve štima. Davis u centru pozornosti, na trenutke uparen s Billie je pravo malo otkriće i recept za budućnost.

9. gore

Parks & Rec. [2×05]

prosjecnocisto OKprosjecnocisto OKodlicno

Najbolja epizoda tjedna, pored genijalnog CYE. Ekipu posjete kolege iz sestrinskog grada u Venezueli, a onda počme bespoštedno sprdanje s Amerima kakvog se sam Hugo Chavez ne bi postidio. “Lady Gaga played there last week.” :-)

10. dolje

Community [1×05]

ispod prosjekacisto OKdosta dobrocisto OKcisto OK

Dobar početak, osrednji završetak. Osim Abeda i Troya nema kemije među likovima, što je nevjerojatno s obzirom da je u samoj srži komedije jedan ljubavni par. Dobra je vijest da je sezona produžena na pune 22 epizode pa će vjerojatno stići razviti likove do pripadajućeg punog potencijala.

Pročitaj još

11. isto

Sunny in Philly [5×05]

cisto OKprosjecnoispod prosjekacisto OKdosta dobro

Face koje su ispale iz nekog drugog svemira uspjele su napraviti prizemljenu epizodu. Osim scena s Charlijem koje se svrstavaju u (prethodnim osvrtima spomenutu) socijalno nerealnu kategoriju, posjetili su zašto su me oduševili u prvoj sezoni.

12. gore

30 Rock [4×02-03]

odlicnodosta dobrodosta dobro

Tina Fey u porno filmu, to je otprilike ono što je obilježilo drugu epizodu. :-) U trećoj gostuje Jeff Dunham, no on i njegov lutak pojavljuju se kao redneck ličnosti negdje u saveznoj državi Georgia. Osim toga Liz i Jack se prepiru o pravoj Americi, pa ako vas zanima kako se ekipa 30 Rocka opet ogrebala o guvernerku Saru Palin, obavezno pogledajte…

13. dolje

The Middle [1×05]

prosjecnoispod prosjekaispod prosjekauzasnouzasno

Kao što sam pisao, ovo je puno lošija verzija Malcoma u sredini. Diskvalifikacija.

14. isto

Jeff Dunham Show [1×01]

prosjecno

Kolega Vinšćak je poprilično popljuvao novi show najpoznatijeg svjetskog trbuhozborca (iliti lika s lutkom), pa to obavezno pročitajte i onda se ovdje vratite po drukčije, ali ništa više od solidnih dojmova. Iako me nedvojebeno razočarala, s obzirom da je čovjek stekao megapopularnost na YouTubeu i posljedično si sam postavio poprilično visoka mjerila, na osnovu pilota neću otpisati seriju.

Očekivanja mogu biti gledateljev najveći neprijatelj koliko i najbolji prijatelj, a ovdje je ipak negativna situacija pa nastojte ući u gledanje neopterećeni već viđenim od Jeffa, ukoliko se likove poput Achmeda uopće može zaboraviti.

15. isto

Gary Unmarried [2×01]

prosjecno

I ovdje ću biti suzdržan do sljedećeg tjedna, ali po svemu sudeći ovo je serija koja je u svakom pogledu zastarjela i neodoljivo podsjeća na Rebu s RTL-a. Jedina svijetla točka je Rob Riggle iz The Daily Showa, no za razliku od svojih kolega (The Office, Community) on nije dobio dobru gažu.

16.

Bored to Death

uzasnoispod prosjekauzasnouzasno

17.

Hank

uzasnouzasnouzasnouzasno
10 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861