Utorak: Odličan start za New Girl – serijala.com
Trenutno čitaš
Utorak: Odličan start za New Girl

Utorak: Odličan start za New Girl

Nakon duže vremena, Fox će čini se uspjeti stvoriti hit komediju koju nije animirao Seth MacFarlane. New Girl startala je odlično, dapače, premijera serije bila je gledanija od premijere treće sezone Foxovog glavnog hita, Gleeja. Također, trebalo bi imati na umu da je pilot New Girl bio dostupan besplatno online gotovo dva tjedna prije premijere.

U prvom satu, Glee je pao 15-ak % u odnosu na prošlosezonsko finale, a 30% u odnosu na lanjsku premijeru. Iako Glee redovito i znatno osipa gledanost s vremenom, još uvijek je jedan od najjačih dijelova Foxovog rasporeda. NCIS-ovi su startali tradicionalno snažno, par postotaka bolje od lanjske premijere.

Fox, dakle, postaje The Deschanel Network, pošto je New Girl bila daleko gledanija čak i od svog lead ina, Gleeja. Što je za trećinu bolje od lanjskog starta za Raising Hope, doduše uz jači lanjski Glee. Ipak, Raising Hope uspio je ostati na razini lanjske premijere serije, emitiravši se nakon New Girl. U istom satu, Ringer je pao za 25% u odnosu na prošlotjednu premijeru.

U 22 sata, CBS je debitirao novi procedural Unforgettable, s vjerojatno sasvim zadovoljavajućim brojkama. U istom timeslotu, s 14 milijuna gledatelja i 2,9 ratingom, Unforgettable je nadmašio lanjsku premijeru The Good Wife. Što je ujedno bilo dovoljno za glatku pobjedu nad ABC-jevom verzijom klasičnog CBS-ovog procedurala, Body of Proof. Oko 20%-tni pad za jedinu preživjelu novu dramu s lanjskog ABC-jevog rasporeda. Parenthood je također pao u odnosu na prošlotjednu premijeru, oko 10%.

VrijemeMrežžaSerijaUkupna gledanostA18-49 rating/share
8.00ABCDancing With The Stars: Meet The Cast10,742.0/6
CBSNCIS19,554.2/12
FOXGlee8,913.8/11
NBCThe Biggest Loser6,092.2/6
CW902101,560.7/2
9.00ABCDancing With The Stars: Results14,542.8/7
CBSNCIS: Los Angeles16,693.6/9
FOXNew Girl10,084.7/12
NBCThe Biggest Loser6,172.4/6
CWRinger1,960.9/2
9.30FOXRaising Hope6,873.1/8
10.00ABCBody of Proof9,652.3/6
CBSUnforgettable13,982.9/8
NBCParenthood5,252.1/6
10 komentara
 • Također su oba dosadna reality show-a pala 20-30 % u odnosu na prošlu godinu.

  NBC startao katastrofalno prva 2 dana, Parenthood još koliko toliko solidno, sve ostalo podbacilo. A ostatak tjedna isto nemaju neke velike prospekte.

 • I propade Ringer. Bogufala.

  Drago mi je i za New Girl i za Raising Hope. S obzirom na masovnu količinu promo najava koje sam vidio gledajući FOX preko ljeta, znao sam pilot napamet, ali mi je svejedno bio zabavan. Svakako najbolji novi sitcom dosada, a vjerujem da će tako i ostati. Iako me čak ni 2 Broke Girls nije loš.

  Ono što me je fasciniralo je da je New Girl startala za 0.2 bolje od Modern Familya.

 • Mislis na pilot Modern Family? To je dobilo 4.2 rejting (Cougar Town je imalo 4.4), a u final ratings New Girl porasla na 4.8, tako da je startala za 0.6 bolje od Modern Family. :)

 • Može bit zato što se kao što Marin kaže pilot znao već unaprijed, ali meni New Girl jednostavno nije onoliko dobar koliko sam očekivao.
  A što se brojki tiče ja bi još pričekao koji tjedan da se stabiliziraju, iako new girl start odličan, ringer čini se gotov, ali me iskreno čudi 2.0 od 90210.

   • dobro je, već sam se skroz začudio, al sad sam miran :D
    sad ringer ipak malo bolje izgleda, no ipak ne mijenja situaciju.

    • Ringer je sad na granici. A za koji mjesec će biti na 1.5 milijun i to će teško biti tolerantno.

     I CW i NBC su u velikim govnima ove sezone. Novi lik na CWu bi komotno mogao napraviti veliku čistku na mreži i ostaviti max 2-3 stare serije.

    • Ringer je prošli tjedan bio emitiran protiv 3 reprize i jednog reality show-a. Tako da je i očekivano kako će pasti 0.3 protiv 4 premijere novih sezona. (uključujući hyped New girl)

     Inače prošle je godine life unexpected (koji je otkazan) imao 0.7 u istom terminu u premiere week.

     • Nema veze što je očekivan pad. Pad se očekuje za svaku novu seriju, samo je sa Ringerom problem što je startao poprilično loše.

      Hellcatsi su imali sličan rating lane (doduše, u drugom terminu), CW im je dao full sezonu i onda su u proljeće jedva imali milijun gledatelja.

      Također, Gossip Girl i 90210, koji imaju slabiju gledanost od Ringera su puno veći izvor profita za CW zbog internacionalnog uspjeha serija (90210 ne toliko kao GG, ali svejedno im je bitan), a LUX je tek bio u drugoj sezoni i mreža im je dala tu drugu sezonu jer su im nove serije sve redom propadale i htjeli su bar nešto obnoviti.
      Ringer također ima poprilično poznata imena u postavi koja treba financirati, a zbog kojih mreža neće tolerirati tako nisku gledanost.

      Od Ringera se očekivalo puno, puno više. Ja sam bio uvjeren da će A18-49 preći 2.0 za premijeru. A kad to nisu uspjeli protiv (kako i ti sam(a) kažeš) 3 reprize i reality showa, ja sam bio šokiran.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861