Gledanost za četvrtak: MJ Fox ne uspijeva zatresti NBC, Scandal je hit – serijala.com
Trenutno čitaš
Gledanost za četvrtak: MJ Fox ne uspijeva zatresti NBC, Scandal je hit

Gledanost za četvrtak: MJ Fox ne uspijeva zatresti NBC, Scandal je hit

Pred godinu dana najavljen je trijumfalni povratak Michaela J. Foxa, koji je trebao protresti nestabilnu NBC-jevu gledanost. No, malo ljudi je trznulo na viceve o Parkinsonovoj bolesti, a Michaelova serija debitirala je uz maleni podrhaj umjesto potresa. Klimava početna gledanost prvog tjedna (2.2 u A18-49) dodatno je prodrmana padom gledanosti u drugom tjednu (1.7). Potresne vijesti za uzdrmani NBC.

No, glavna priča drugog četvrtka sezone je ABC i njihov Scandal, čija je gledanost u premijeri treće sezone naprosto eksplodirala. U posljednjem satu večeri, koji tradicionalno gubi par postotaka gledatelja, Scandal je postigao vlastiti rekord (3.6). To je 70% više od lanjske premijere druge sezone, a prisjetimo li se da je serija jedva obnovljena nakon sedmo-epizodne sezone… Ne škodi ni spomenuti solidan broj pozitivnih kritika te status jednog od glavnih televizijskih “grešnih zadovoljstava” danas. No, nitko vas ne bi krivio da za sve ovo ne znate ukoliko ste pogledali samo pilot i zbrisali.

Natrag na NBC — Parks and Recreation (1.2) nastavlja trunuti u borbi sa gigantskim The Big Bang Theoryjem (5.2), a prva ovosezonska CW-ova premijera (The Vampire Diaries sa 1.2) bila je u egalu sa Parksima. Parenthood je ostao otprilike u rangu prošlotjedne premijere (1.5), što će — ostane li ovako — biti zadovoljavajuće za NBC u terminu koji im zadnjih sezona zadaje ogromne glavobolje.Nakon jednosatnih premijera Parksa i Foxovog showa, NBC je krenuo s dvjema novim serijama — uglavnom bez previše uspjeha. Welcome to the Family je praktički “mrtav pri dolasku”, a malo tko je trebao Seana Hayesa da spasi svijet (1.6). Kratki povratak na CW: The Originals, spin-off Vampire Diariesa, zadržao je dobar dio publike matične serije (1.0).

Donedavni vladar 18-49 demografije, Fox, nastavlja svoj pad, a nekadašnje uzdanice danas su spale na 2.0 rating (The X Factor) i 1.6 (Glee). Prisjetimo se da je Glee već davno obnovljen za iduću sezonu. Na CBS-u je krenula serija sa najvećim nesrazmjerom talenta i gledljivosti finalnog proizvoda. The Millers je pogubio jako puno publike TBBT-a (3.3), ali tko se uopće može natjecati s njima? The Crazy Ones, bez TBBT-ovog vjetra u leža, pao je za 26%, sa 3.9 na 2.9. Elementary u finalnom satu biva poražen (2.0) u sudaru s ABC-jevim Scandalom, a CBS je zasigurno razočaran serijom kojoj je prošle sezone dao elitni post-Super Bowl timeslot.

VrijemeMreža SerijaA18-49 rating
20.00CBSThe Big Bang Theory5.2
FOXThe X Factor2.0
NBCParks & Recreation1.2
CWThe Vampire Diaries1.2
20.30CBSThe Millers3.3
NBCWelcome to the Family1.1
21.00ABCGrey's Anatomy3.1
CBSThe Crazy Ones2.9
FOXGlee1.6
NBCThe Michael J. Fox Show1.9
21.30CBSTwo and a Half Men2.4
NBCSean Saves the World1.6
22.00CBSElementary2.0
NBCParenthood1.5
ABCScandal3.6
Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861