Gledanost, pretpremijerni tjedan: Ringer, The Secret Circle, Up All Night – serijala.com
Trenutno čitaš
Gledanost, pretpremijerni tjedan: Ringer, The Secret Circle, Up All Night

Gledanost, pretpremijerni tjedan: Ringer, The Secret Circle, Up All Night

Ringer (The CW)

Standardni tjedni pregled gledanosti sa tablicama i podacima o gledanosti svih serija, ovisno o obavezama, trebali bismo imati sredinom tjedna kao i obično – no, pošto je već premijerno krenulo nekoliko novih serija, posvetimo im par redaka izdvojene pažnje. Kao i lani, dnevne komentare gledanosti planiramo pisati tokom prvih par tjedana nove sezone.

Dakle, tjedan prije pravog premiere weeka, startale su sve CW-ove serije, te par NBC-jevih. U utorak, premijeru je imala vjerojatno najiščekivanija CW-ova serija, Ringer, s povratnicom Sarah Michelle Gellar (Buffy) u glavnoj ulozi. Uz ne-baš-sjajne brojke. Gledanost je bila na razini lani otkazanog Helltatsa (rating 1,2), koji je otkazan, odnosno za 0,2 niža od Nikite, koja je obnovljena. Naravno, uz opasku da je debelo prerano prognozirati bilo što. Povratnički 90210 (The CW) pao je za 11% u odnosu na lanjsku premijeru, a Parenthood (NBC) za 15% (2,3 u usporedbi sa lanjskih 2,7) – uz prostojan lead in u obliku reality showa America’s Got Talent.

NBC-jeve komedije Up All Night i Free Agents krenule su u srijedu u 22 sata, van regularnog termina u kojem će se emitirati od idućeg tjedna. Sjajan rating od 3,7 za Up All Night može biti prilično zavaravajuć – kao prvo, zbog America’s Got Talent kao lead ina (rating 4,1 u posljednjoj polovici sata) te zbog gotovo 25%-tnog pada gledanosti u drugoj polovici epizode. Free Agents u terminu iza imao je 2,1 rating. Također, uz mizernu gledanost startao je CW-ov H8R, iliti “Hejter”, reality show u kojem se “zvijezde” (tipa Snookie i Kim Kardashian) suočavaju sa svojim najvećim hejterima.

Četvrtak – opet CW-ove premijere. The Vampire Diaries se trećom sezonom vratio pred 12% manje gledatelja nego lani (rating 1,4), a The Secret Circle debitirao je uz trunku bolji rating od Ringera – 1,3.

Nielsenov rating (A18-49) predstavlja postotak kućanstava koje je gledalo neki program u odnosu na ukupan broj upaljenih tv prijemnika. Demografska skupina gledatelja između 18 i 49 godina starosti ključan je pokazatelj gledanosti za sve mreže.

7 komentara
 • Finalni ratinzi su se za neke promijenili u odnosu na preliminary:
  Parenthood 2.3 -> 2.2
  90120 0.8 -> 0.9
  Vampire diaries 1.4 -> 1.5

 • ček šta neče u H8R sad biti Eva Longoria, možda i budu neke malo veće zvjezde od Snooki ili Kim

  • S obzirom da Snooki u Jersey Shoreu privlači isti A18-49 rating (čak i veći) od Eve u Housewivesicama, sumnjam da će imati ikakvog utjecaja na sudbinu showa, a i njegov kredibilitet. Mislim, i da papu dovedu, sasvim je svejedno – sam koncept je debilan.

   • dobro to privlači sada jer je taj Jersay Shore manija zavldala, ali Eva kao ima je mnogo poznatije nego Snooki. ALi da koncept showa je glup plus nekako mi sve to lažno izgleda.

 • Ne iznenađuje me 25% pad 2. polovice Up all nighta, očekivo bi i veći. Ja sam ugasio nakon 7 minuta.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861