Gledanost: Deadliest Catch obara rekorde – serijala.com
Trenutno čitaš
Gledanost: Deadliest Catch obara rekorde

Gledanost: Deadliest Catch obara rekorde

Ovotjedna epizoda popularnog Discoveryevog dokumentarca Deadliest Catch, posljednja u kojoj se pojavio preminuli kapetan Phil Harris, privukla je nevjerojatnh 8,5 milijuna gledatelja.

Samo su dvije serije u povijesti Discovery Channela, Raising the Mammoth i Walking with Dinosaurs, uspjele privući više gledatelja. Deadliest Catch je trenutno u šestoj sezoni, a za dva tjedna emitira se finale. Posljednje četiri epizode obarale su rekorde gledanosti iz tjedna u tjedan, otkad je prikazana epizoda u kojoj je Harris doživio srčani udar.

No, Catch nije jedina serija ovog tjedna koja visokom gledanošću privlači pozornost medija. U ponedjeljak je TNT uspješno lansirao novu kriminalističku seriju, Rizzoli & Isles, koja je privukla čak 7,55 milijuna gledatelja. Dio uspjeha svakako treba pripisati i The Closeru, koji je poslužio kao odličan lead-in. Serija ni u 6. sezoni ne pokazuje znakove slabosti te je sa 7,6 milijuna gledatelja uspjela nadmašiti lanjsku premijeru za 7%.

U utorak je, osim Deadliest Catcha, emitirana i posljednja epizoda popularnog “reality” showa The Hills, koja je privukla 3 milijuna gledatelja, od kojih je njih čak 2.3 bilo u traženoj dobnoj skupini 18-49. Na USA-u je krenula druga sezona White Collara (4.3 milijuna), čija je premijerna epizoda pala 20% od jesenske premijere, vjerojatno zbog puno veće konkurencije, a i zbog preseljenja s petka na utorak. USA-ova nova serija, Covert Affairs, prošla je malo bolje s 4,9 milijuna gledatelja, no i to je slabije od prethodnih novopridošlica na mrežu, Royal Painsa i White Collara. Sva ta konkurencija znatno je oslabila TNT, čiji su Hawthorne i Memphis Beat emitirali najslabije gledane epizode ikada.

A&E, mreža inače poznata po reality showovima, u nedjelju je emitirala premijeru nove krimi serije The Glades, a gledanost je bila solidna – 3,55 milijuna. HBO-ov nedjeljni lineup i dalje dominira, iako True Blood (4.68 mil.) ne obara nove rekorde iz tjedna u tjedan kao i lane.

Gledanost za ostale popularne serije: Entourage (2,55 mil.), Hung (2.,54 mil.), Leverage (2,89 mil.), The Closer (7,66 mil.).

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2022 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861