Westworld sljedeće godine, a His Dark Materials imat će premijeru ove godine – serijala.com
Trenutno čitaš
Westworld sljedeće godine, a His Dark Materials imat će premijeru ove godine

Westworld sljedeće godine, a His Dark Materials imat će premijeru ove godine

Završio je Game of Thrones. Za sve vas koji niste otkazali pretplatu — dobre vijesti. HBO će u nekom trenutku ove godine početi emitirati prvu sezonu His Dark Materials.

U koprodukciji s BBC-jem intenzivno se radi na završavanju prve sezone koja će svjetlo dana ugledati “uskoro”. Prva sezona koja će adaptirati prvu knjigu, “The Golden Compass”, počela se snimati početkom prošlog kolovoza, a HBO je naručio osam epizoda. Isti broj epizoda već je službeno naručen i za drugu sezonu.

Prvi dio ove trilogije, “Polarno svjetlo” ili “Zlatni kompas” u američkom izdanju, izdan je 1995., Pullman je 1997. izdao “Tanki bodež”, da bi sve završio s “Jantarnim dalekozorom” još 2000. Knjige su prevedene i izdane kod nas u nakladi SysPrinta od 1998. do 2002.

His Dark Materials, u najšturijim crtama, je priča koja prati avanture dvoje djece, Lyre Belacquae i Willa Parryja, dok lutaju i skitaju se kroz niz paralelnih svemira. Prva knjiga već je doživjela ekranizaciju na velikom ekranu 2007. u vidu kritički pokopanog filma i 180 milijuna skupog promašaja, “The Golden Compass”. BBC-jeva i HBO-ova ekranizacija snima se u Walesu, također s visokim budžetom i sjajnom glumačkom postavom koju predvode Dafne Keen, James McAvoy, Ruth Wilson i Lin-Manuel Miranda. Cijelu sezonu režirao je Tom Hooper, Oscarom nagrađeni redatelj za “Kraljev govor” iz 2010.

Phillip Pullman nagrađen je nagradom Whitebread za najbolji dječji roman i za najbolji roman 1998.

S druge strane žanrovskih adaptacija napokon smo službeno saznali kako se Westworld vraća sljedeće godine. HBO nije najavio kada bi to točno moglo biti, ali počastio je gledatelje sjajnim teaserom baš kada se činilo da je serija polako pogubila konce. Just when I thought I was out, they pull me back in.

https://www.youtube.com/watch?v=deSUQ7mZfWk

5 komentara
  • Cekam vasu recenziju kraja GOT-a i komentar oko svega o cemu se prica ovih dana/nedelja. Ipak je ovo najuticajnija serija danasnjice i zanima me kako ste videli njen kraj, pa da prodiskutujemo. :)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861