Watchmen: HBO je predstavio trailer za seriju koja dolazi ove jeseni – serijala.com
Trenutno čitaš
Watchmen: HBO je predstavio trailer za seriju koja dolazi ove jeseni

Watchmen: HBO je predstavio trailer za seriju koja dolazi ove jeseni

Mnogo je otvorenih pitanja za HBO nakon što Game of Thrones završi za manje od dva tjedna. Na jedno možemo i odgovoriti. Hoće li Watchmen biti nova velika HBO-ova serija? Gotovo sigurno ne, barem ne na razini popularnosti na kojoj je to Thrones bio.

I dok se zastori polako spuštaju na Westerosu, fanovi nisu baš oduševljeni smjerom kojim se posljednja sezona kreće. Ne možemo ih kriviti. Osma sezona pokazala je slabosti, a tempo priče i tijek radnje ne oduševljavaju baš ni najzagriženije. Benioff i Weiss su meta (zasluženih) kritika, ali brojke gledanosti su takve da se šefovi baš i ne zabrinjavaju. Bilo kako bilo, HBO je danas najavio da će početi prikazivati Watchmene od jeseni.

Damon Lindelof je scenarist i izvršni producent pilota, a zaposlen je i kao showrunner na prvoj sezoni. Casey Bloys, šef programa kabelskog diva, potvrdio je da je iznimno zadovoljan napisanim i viđenim i da je naručivanje same serije prošle godine bila samo formalnost. Nicole Kassell, redateljica nekoliko epizoda HBO-ovih (i Lindelofovih) Leftoversa, ali i raznih epizoda The AmericansaVinylaRectifyaBetter Call Saula i American Crimea, sjela je u redateljski stolac za pilot, a služit će i kao izvršna producentica serije.

Watchmen je dugo bio vezan za HBO u obliku miniserije da bi ga ipak 2009. Zack Snyder pretvorio u film koji se nije baš proslavio na kino-blagajnama, a Lindelof je potvrdio da serija neće biti adaptacija stripa već će biti nekakav “remiks” materijala. I dok Alan Moore negdje iz svoje pećine baca čini na Lindelofa i HBO, Dave Gibbons je pročitao scenarij za pilot i rekao je: “Apsolutno me oduševio. Lindelof je pristupio materijalu iz vrlo neočekivanog smjera, osjeća se duh stripa, a opet je vrlo svježe sve. Stvarno sam zaista oduševljen.” Tick-tock. Jedva čekamo.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861