Wachowskijevi i Straczynski u lipnju na Netflix dovode SF seriju Sense8 – serijala.com
Trenutno čitaš
Wachowskijevi i Straczynski u lipnju na Netflix dovode SF seriju Sense8

Wachowskijevi i Straczynski u lipnju na Netflix dovode SF seriju Sense8

Netflix je konačno objavio datum premijere svoje prve SF serije, Sense8. Kreirali su je Andy i Lana Wachowski te J. Michael Straczynski, serija je najavljena još 2012. godine, a sada ima fiksiran datum premijere — 5. lipnja. Prva sezona imat će trinaest epizoda.

Radnja prati osmero neznanaca iz različitih kultura koji su neki čudan način mentalno i emocionalno povezani, a izvorni opis zvuči dosta pretenciozno, konceptualno i ambiciozno. U igri je budućnost čovječanstva, misteriozne osobe i organizacije, tehnologije budućnosti i tako to.

Najava premijere dolazi u malo nezgodno vrijeme, obzirom da se podudara sa potpunim financijskim i kritičarskim promašajem zadnjeg filma Wachowskijevih, Jupiter Ascending (Jupiter u usponu), a Netflix je već krenuo sa PR-ovskim popravljanjem situacije. Naravno, najpoznatiji su po trilogiji Matrix, kao što je Straczynski najveći uspjeh postigao kultnom SF serijom Babylon 5.

Osim toga, Netflix je najavio datum premijere mini-serije Wet Hot American Summer: First Day of Camp. Radi se o osmodijelnom povratku istoimenog filma iz 2001. godine, smještenom u židovski ljetni kamp 1981. godine. U njemu je tada glumio niz današnjih zvijezda iz mlađih dana — tipa Bradley Cooper, Paul Rudd, Amy Poehler, Elizabeth Banks i još mnoga druga poznata imena. Navedeni će se vratiti u Netflixovom revivalu, a pridružuju im se još Chris Pine, Kristen Wiig, Jon Hamm i Jason Schwartzman.

I na kraju, određen je i datum povratka Netflixove zasad najbolje serije, Orange Is the New Black — treća sezona stiže 12. lipnja, naravno istodobno u komadu. Netflix za proljeće ima najavljen niz serija — Unbreakable Kimmy Schmidt već je krenula u petak, Bloodline sa Kyleom Chandlerom (Friday Night Lights) stiže 20. ožujka, a Marvelov Daredevil 10. travnja.

3 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861