USA Network naručio adaptaciju distopije Brave New World – serijala.com
Trenutno čitaš
USA Network naručio adaptaciju distopije Brave New World

USA Network naručio adaptaciju distopije Brave New World

Današnjica je postala plodno tlo za adaptacije distopijskih romana. Otkako je Hulu plasirao Handmaid’s Tale 2017. godine, distopija se našla nevjerojatno prikladnom i bitnom, a sad i USA Network želi adaptirati jedan od najpopularnijih distopijskih romana.

Brave New World je uz 1984 George Orwella i We Jevgenija Zamjatina najpoznatiji roman koji se bavi tematikom pesimistične autoritarne budućnosti, a napisao ga je britanski pisac Aldous Huxley 1931. godine. Priča je rađena pod utjecajem uspona fašizma i komunizma u Europi nakon Prvog svjetskog rata, ali i masovne proizvodnje koja je uslijedila. Knjigu možete kupiti u izdanju Školske knjige pod nazivom Divni novi svijet, dok se u ostalim publikacijama drže prijevoda Vrli novi svijet.

Službeni opis Školske knjige kaže: Daleko u budućnosti svjetski Nadzornici stvorili su idealno totalitarno društvo. Zahvaljujući pametnoj primjeni genetskoga inženjeringa, pranja mozga, rekreacijskoga seksa i nove droge koja nudi trenutačno blaženstvo bez popratnih posljedica, svi su stanovnici – sretni potrošači. Čini se da je Bernard Marx jedini koji osjeća čudnu čežnju za bijegom od programirane sreće i užitka. Možda je lijek za njegove nevolje posjet jednomu od nekoliko preostalih rezervata za divljake, u kojima se može živjeti starim, divnim, nesavršenim načinom života.

Trailer: Man In The High Castle ima jesenski datum povratka i obnovu za četvrtu sezonu

Što se tiče same serije, Syfy je prije nekoliko godina pričao o adaptiranju, no ništa nije izašlo iz toga, da bi nedavno USA Network preskočio pilot fazu i naručio odmah deset epizoda za prvu sezonu. Showrunner serije će biti David Wiener koji je prethodnih godina služio kao jedan od producenata na Amazonovom Homecomingu, CBS-ovom Strange Angel te AMC-jevom Fear the Walking Dead. Spominju je još Grant Morrison i Brian Taylor, koji su zajedno zadnje radili Happy! za Syfy, a sad će služiti kao izvršni producenti.

Brave New World je dosad imao tek dvije filmske adaptacije u 1990-ima, no nijedna nije bila posebno popularna, dok televizijskih pokušaja (osim Syfyja) nije bilo.

Hulu: Handmaid’s Tale se vraća u lipnju, nova Veronica Mars ove godine

Komentari (0)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861