Swamp Thing ekspresno otkazan samo tjedan dana nakon premijere – serijala.com
Trenutno čitaš
Swamp Thing ekspresno otkazan samo tjedan dana nakon premijere

Swamp Thing ekspresno otkazan samo tjedan dana nakon premijere

Treća po redu adaptacija u novonastalom DC Universeu je krenula prošli petak da bi nepunih tjedan dana nakon premijere već bila otkazana. Mark Verheiden (Daredevil, Battlestar Galactica) i Gary Dauberman (It) napisali su pilot i zaposleni su kao showrunneri, dok Andy Bean (Power), Derek Mears (The Flash) i Crystal Reed (Teen Wolf) preuzimaju glavne uloge.

Ove iznenadne vijesti dolaze s jedne strane kao veliki šok, ali i kao pomalo očekivan razvoj događaja. Naime, prva sezona Swamp Thinga je u početku zamišljena kao sezona od trinaest epizoda da bi svega mjesec i pol uoči premijere, i to usred postprodukcije, ta narudžba srezana na deset epizoda koje će se emitirati idućih tjedana. Kao razlog skraćivanja, navode se kreativne nesuglasice između krovne kompanije WarnerMedia, producentske kuće i streaming servisa, a sve tri strane su odbile dati svoj komentar u travnju, ali i sad.

No, najnovije informacije ipak dovode nove razloge u središte pozornosti pa se ovaj put okrivljuje greška u računovodstvo koja je dovela do krivog izračuna troškova produkcije za seriju. Ako bi se serija vratila u drugoj sezoni, bio bi potreban iznimno velik budžet da se održi kvaliteta prve sezone. Više pročitajte u tweetu ispod:

Nažalost, tako je kako je. Već nakon pilota, seriju su obasule izrazito pozitivne kritike i ocjene kritičara i publike sa svih strana. Serija prati CDC-jevu znanstvenicu Abby Arcane (Crystal Reed) koja se nakon godina izbivanja vraća kući, u gradić u Louisiani, kako bi istražila smrtonosni močvarni virus. Tamo razvija vezu s Alecom Hollandom (Andy Bean), također znanstvenikom, koji ubrzo umire pod nerazjašnjenim okolnostima. No, Abby će otkriti da močvara sadrži mistične tajne i tajanstvena svojstva koja možda imaju potencijal vratiti nesretnog Aleca.

Komentari (1)

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861