Sve što dosad znamo o novoj Star Trek seriji – serijala.com
Trenutno čitaš
Sve što dosad znamo o novoj Star Trek seriji

Sve što dosad znamo o novoj Star Trek seriji

Ove godine, točnije u rujnu, Star Trek franšiza slavi pedesetu godišnjicu postojanja, a tim povodom konačno ćemo dobiti novu, šestu seriju – odlično, makar četiri mjeseca prekasno da obilježi jubilej. Iako nas do zakazane premijere u siječnju 2017. godine dijeli malo više od pola godine, službene informacije zasad su šture, a ni casting nije dovršen. Evo što zasad znamo o seriji.

13 epizoda pod vodstvom Bryana Fullera

Nova serija imat će sezonu od trinaest epizoda, koju će voditi jedan od trenutno najistaknutijih scenarista na televiziji, Bryan Fuller. Autor posljednje adaptacije Hannibala također radi i na adaptaciji Američkih bogova Neila Gaimana, koju je ranije dovršio te je trenutno fokusiran na Trek.

Fuller je fan franšize i ranije je pisao dvadesetak epizoda Deep Space Ninea Voyagera, prije nego je kreirao svoje vlastite serije Dead Like Me, Wonderfalls i Pushing Daisies. Izvršni producent je i Alex Kurtzman, koji je J.J.-u Abramsu asistirao u stvaranju trenutne filmske franšize.

Uz to, na scenarističko mjesto doveden je Nicholas Meyer, veteran Star Treka koji je napisao vjerojatno najbolji film franšize, The Wrath of Khan, ali i sljedeća dva “parna” — The Voyage Home i Undiscovered Country.

https://www.youtube.com/watch?v=xXpPweAooeE

Jedna cjelovita priča u prvoj sezoni. Antologija? Možda.

Iako je Star Trek često bio rađen po epizodnom, proceduralnom predlošku sa generalnom sezonskom temom, Fuller najavljuje pričanje jedne priče “na moderan način”. Teaser najavljuje “posade”, množina, a nagađanja govore o antologijskom formatu serije, za što ipak Fuller kaže da “nije precizno”. Ipak, drago nam je čuti da Fuller planira kompaktnu, serijaliziranu sezonu, bez mnogo filler epizoda.

Gdje i kada će biti smještena serija?

Zasad nije poznato. Glasine govore o vremenu prije TNG-a, a poslije šestog filma, Undiscovered Country, za što Fuller tvrdi da je netočno. Zasad se definitivno zna da serija neće pratiti filmski univerzum, kojeg je Abrams odvojio u paralelni svemir, a bit će fokusirana na nove likove i posade. Jednu glavnu ili više njih? Fuller skriva, a na pitanje hoćemo li vidjeti neke poznate likove od ranije kaže “s vremenom, s vremenom”.

Star Trek seriju radit će Bryan Fuller!

Pročitaj još

Umjesto na televiziji, serija na internetu

Novi Star Trek zapravo će se “emitirati” na CBS-ovom servisu All Access, njihovom pandanu Netflixa i Hulua. Što to znači za seriju? Kako neće biti zahvaćena strogom kontrolom etera koju trpe boradcast mreže, Fuller najavljuje nešto eksplicitniji Star Trek od onog na koji smo navikli. Osim toga, ovo čini duljinu epizoda fleksibilnom, iako je Fuller dobio preporučeni minimum i maksimum. Premijera je najavljena za siječanj iduće godine, a CBS je za taj streaming servis već uplanirao i spin-off ove godine završene The Good Wife.

Snimanje kreće najesen, tako da bi to tada trebali znati više detalja, a Fuller ih najavljuje za ovogodišnji Comic Con, krajem srpnja. Obzirom da će snimanje prema trenutnom planu trajati do ožujka, prvotno najavljena premijera za siječanj iduće godine djeluje malo nategnuto, ali radujemo se onome što nam Fuller sprema.

2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861