Stiže nam Torchwood – serijala.com
Trenutno čitaš
Stiže nam Torchwood

Stiže nam Torchwood

Nova sezona “odraslog” britanskog SF-a stiže za dva dana, pa smo na jednom mjestu sakupili sve važne informacije o tome što nas u Torchwoodu čeka četvrtu godinu njegovog postojanja.

Nekoliko općenitih podataka o novoj sezoni:

 • Premijera kreće 8. srpnja i to na američkom Starzu.
 • Sezona je dobila ime “Torchwood: Miracle Day”, iako je tijekom produkcije sve bilo spremno za “Torchwood: The New World”. Sada taj ex naziv nosi prva epizoda.
 • Ukupno ćemo pratiti deset epizoda, što je velikodušno u odnosu na prethodnu, koncentrat sezonu od samo pet svakodnevnih epizoda. Ove godine nastavke gledamo standardno jednom tjedno.

Priča

Za sada su aktualna dva službena sinopsisa nadolezeće sezone, pa o radnji znamo slijedeće:

Prilikom istraživanja globalne urote, agent CIA-e Rex Matheson otkriva novu prijetnju cijeloj ljudskoj vrsti. Čini se da odgovori leže unutar starog, tajnog britanskog instituta, poznatog samo pod nazivom Torchwood. No Torchwood je već godinama uništen, a ključeve čuva samo dvoje preživjelih – nekadašnja policajka Gwen Cooper, koja je odavno nestala zajedno sa svojim mužem i djetetom, te tajanstveni kapetan Jack Harkness, čovjek čija se povijest proteže kroz više stoljeća.

Dok Rexa napadaju sa svih strana i u Americi i u Britaniji, ubrzo otkriva da tajne sile djeluju na svim razinama društva, pa je odlučan spriječiti povratak Torchwooda. U slijedu događaja diljem svijeta povezuje se nekoliko naizgled nepovezivih osoba – kirurg, ubojica, senatori i vlasnici tvrtki formiraju novi Torchwoodov tim. No ovoga puta prijetnja je puno bliža, kada shvate da je čovječanstvo sebi najveći neprijatelj…

Torchwood započinje danom kada nitko ne umre. Diljem svijeta, nitko ne umire. Tako se nastavi i idućeg dana, i idućeg, i idućeg, ljudi stare i dalje, ozlijede se ili razbole, no nikad ne umru. Rezultat je eksplozija stanovništva preko noći. Sa svim dodatnim ljudima resursi su ograničeni. Govori se da će za četiri mjeseca ljudska vrsta prestati postojati. No tu ne može postojati prirodni uzrok – netko zasigurno stoji iza toga. U utrci protiv vremena agent CIA-e Rex Matheson istražuje globalnu urotu. Odgovori leže unutar starog, tajnog britanskog instituta. Dok se Rex pita “Što je Torchwood?”, biva uvučen u svijet avantura i potrazi odgovora na pitanje što znači biti čovjek.

Najave

Jedan teaser i jedan trailer da skratimo vrijeme do početka.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eEuAg_U9ZSY[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A4JXRiLdZq0[/youtube]

Epizode

 1. “The New World”
 2. “Renditions”
 3. “Dead of Night”
 4. “Escape to L.A.”
 5. “The Categories of Life”
 6. “The Middle Men”
 7. “Immortal Sins”
 8. “End of the Road”
 9. “The Gathering”
 10. “The Blood Line”
2 komentara

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861