Starz preuzeo Gaimanove Američke bogove, Bryan Fuller piše pilot – serijala.com
Trenutno čitaš
Starz preuzeo Gaimanove Američke bogove, Bryan Fuller piše pilot

Starz preuzeo Gaimanove Američke bogove, Bryan Fuller piše pilot

Neil Gaiman već par godina na televiziju pokušava dovesti ekranizaciju svog nagrađivanog romana Američki bogovi, no prijekt se dugo činio mrtav. Serija je bila razvijana za HBO, koji je digao ruke od nje prošle jeseni, da bi sam Gaiman početkom godine objavio da ne odustaje od cijele priče, tajnovito najavljujući nove vijesti uskoro.

To “uskoro” stiglo je pet mjeseci nakon — Starz je sada objavio da će nastaviti razvoj serije. U biti, točnije, započet će iznova. Gaiman je napisao par radnih verzija scenarija pilota kojima HBO nije bio prezadovoljan, a sada će za Starz pilot epizodu napisati — Bryan Fuller, trenutni autor i showrunner Hannibala.

Vodstvo serije kasnije bi trebao preuzeti Michael Green, čovjek koji je bio su-scenarist Green Lantern filma i showrunner ABC-jeve misterije The River (ruh-roh), ali i autor NBC-jeve nevjerojatno ambiciozne, jedinstvene i na momente brilijantne, rano otkazane serije Kings. S Ridleyjem Scottom sada surađuje na nastavku Blade Runnera i Prometeja. Narudžbe serije, pa čak ni pilota još nema, Starz je za sada samo objavio da “razvija seriju”. Što nije puno dalje od točke do koje je došao HBO.

O čemu se radi? Evo četvrtog recikliranja opisa, jer mi na Serijali volimo okoliš. Gaiman, inače engleski autor, u romanu metaforički piše o sukobu dvaju skupina američkih bogova, onih starih poput monoteističkih, grčkih i nordijskih, koje su doseljenici doveli za sobom, te novih bogova, koji odražavaju opsesiju tehnologijom, slavnima, medijima te drogom. Otkriva ih glavni protagonist i antiheroj Shadow, koji nakon izlaska iz zatvora prihvaća posao misterioznog Mr. Wedesdaya te pritom putuje Amerikom, susrećući spomenute bogove.

4 komentara
  • Knjiga je izvrsna. Bio sam razocaran kad je HBO odustao. Valjda ce starz naruciti seriju. A i Fuller do sad me nije razocarao. Cak ni su Mockinbird laneom.

  • A kud baš starz :/ ali ajde, fuller je dobar pa se nadam da bi moglo valjati. ali oet, kud baš starz.

    • Chris Albrecht, šef Starza, je bivši CEO HBO-a koji je naručio Sopranose, The Wire, Six Feet Under, Band of Brothers, Deadwood i sve ostale projekte koje je mreža imala do 2007. Starz će biti sasvim ok dom za ovo.

    • K’o što danas svi igraju nogomet, danas sve mreže rade serije. Siguran sam da će na Starzu moći raditi manje-više što god će htjeti.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861