River i Touch: Poster i nove najave dviju novih SF-oidnih serija – serijala.com
Trenutno čitaš
River i Touch: Poster i nove najave dviju novih SF-oidnih serija

River i Touch: Poster i nove najave dviju novih SF-oidnih serija

U idućih par tjedana emitirat će se premijere dviju marginalno SF-ičnih serija, nešto za čim znamo da žudite. Touch će imati specijalnu premijeru 25. siječnja, iako serija regularno emitiranje započinje 19. ožujka, nakon što završi Alcatraz. The River zapravo nije SF(-ish), već paranormalni hororac, ali nećemo se daviti tehnikalijama. Kreće nešto ranije, 7. veljače, a imat će i kraću sezonu: samo osam epizoda, u usporedbi s Touchevih trinaest.

Kritičari su pogledali oba pilota i uglavnom ih hvale, no gotovo jednoglasno izražavaju sumnje u održivost koncepta nakon pilota. Plus, uvijek možete računati na Tima Kringa da napravi dobru seriju i onda je brzo zasere.

U nastavku su novi traileri, službeni poster za Touch te osnovne informacije o serijama.

Touch

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yRQwSqH_U2k&feature=youtube_gdata[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=R-7HmjolCiQ&feature=youtube_gdata[/youtube]

Touch je prvi televizijski projekt Keitha Sutherlanda i Tima Kringa nakon kraja 24, odnosno otkazivanja Heroesa pretprošle sezone. Sutherland glumi udovca i samohranog oca koji se teško zbližava sa svojim 11-godišnjim gluhim i autističnim sinom. Ispostavlja se da dječak može uočiti uzorke i podudaranja u naizgled nasumičnim brojevima i događajima te predvidjeti događaje prije nego se zapravo dogode. Danny Glover, veteransko “smrtonosno oružje”, pomoći će mu da dešifrira njihovo značenje, a glumačku postavu upotpunjava Gugu Mbatha-Raw (Undercovers).

Tim Kring je autor serije, a prethodno je kreirao i vodio Heroese, od odlične prve sezone, do tragično komičnih… svih ostalih sezona. Iako će pilot na FOX-u biti prikazan 25. siječnja, serija će pravu premijeru imati tek 19. ožujka. Trinaest epizoda ugovoreno je za prvu sezonu.

River

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9jRu_moN1HM[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IkrofBrUQbM[/youtube]

Faux-dokumentaristički stil snimanja na televiziji je dosad bio uglavnom rezerviran za komedije, odnosno mockumentary podžanr, a The River jedan je od rijetkih pokušaja da se sličan format primjeni na jednosatnu dramsku seriju. ABC je naručio osam epizoda, koje se počinju emitirati 7. veljače. Dio kritičara ističe pilot kao jedan od najboljih ovosezonskih, uz Awake, dodajući opasku i pokoju sumnju u dugoročnu održivost ovakvog formata.

Priča otprilike ide ovako: poznati televizijski reporter Emmet Cole, koji istražuje netaknutu prirodu, nestaje u amazonskoj prašumi. Njegov sin i žena odlučuju krenuti u potragu za njim zajedno s televizijskom ekipom koja će dokumentirati cijeli proces. No, duboko u amazonskoj prašumi ekipa će imati problema s pronalaskom Colea jer među drvećem i u vodi vladaju bića koja nisu prijateljske naravi.

Cijela će serija biti prikazana iz perspektive televizijske ekipe i njihovih kamera, što seriji daje dodatan ton realističnosti. Serija je puna poznatih glumačkih lica, od kojih se ističu Bruce Greenwood (Star Trek), Eloise Mumford (Lone Star), Joe Anderson (Twilight), Paul Blackthorne (Lipstick Jungle) i Leslie Hope (24). Autor serije je Oren Peli, redatelj hororca Paranormal Activity, koji je snimljen u sličnom stilu kao i serija.

Toouch, poster

Touch, poster

7 komentara
 • River mi puno bolje i prvenstveno zanimljivije zvuči, novi žanr u obliku snimanja, mix horrora i nadnaravnog i ako priča ostane zanimljiva mislim da će se ovo gledat.

  A touch mi je više naporan sa tim najavama, serija mi se čini da će biti neko pekmezasto, tražim osjećaje, jadan sam, režem žile i loše glumim seriju.

  Iako glavna priča i radnja serije zvuči jako zanimljivo, ali poučen prijašnjim serijama kao The Event i Flash forward koji su imali prejebeno dobre priče, osjećam da će neki retardirani producent ili show runner ili šta već sjebat ovu seriju. Trenutni primjer koji svi smo gledali je smeće od smeća Terra nova koja isto ima prejebenu priču ali se posao daje totalnim kretenima koji sve zaseru.

 • Ne bih se složio s tobom, no ne ću ti dati thumb down, nego pokušati napisati kako ja na to sve gledam. Ok, u pravu jesi za FlashForward i Terra Novu, njima je showrunner bio Brannon Braga što se očitovalo i previše, također, i za The Event stvari stoje, ipak je on bio na NBC-u koji je, čini mi se, iste godine samo na zimu emitirao The Cape koji je također patio od sličnog sindroma, akcija, udaranje, svašta-nešto, a likovi nula bodova.

  Međutim, Touchu je showrunner Tim Kring, a on je napravio dosta dobru prvu sezonu Heroesa, tako da, još uz Kiefera (i obećavajaću radnju; ovo stavljam u zagradu jer su i TN i FF isto imali obećavajuće priče), meni se čini kako bi ova serija mogla biti dosta dobra, dakako, za početak, jer kad govorim o novim serijama isključivo mislim na prve sezone.

  The River se isto čini ok po ovome svemu što dosad znamo, ali eto za moj pojam i za moj ukus puno mi je draži Touch. Mada, gledat će se i The River, ma gledat će se, heh, to nikad nije bio problem, nego samo da serije budu barem ok, ako ne ispune očekivanja, samo da ne razočaraju totalno.

 • Evo ja sam tebi dao thums up, samo zato što želim da se tvoja verzija predviđanja o touch obistini, jer ja sam prvenstveno razočaran sa uništavanjem stvarno odličnih priča sa lošim serijama i lošom glumom.

  Moj najveći žal je u tome što je ta priča već iskorištena i ako se netko ko zna raditi serije sjeti te priče neće je raditi jer je već bila i upropaštena na najgluplji način.

 • Touch gledao jučer. Sviđa mi se pilot. Mislim da će biti jedna od boljih ovogodišnjih novih serija.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861