Pogledajte prvu epizodu domaće SF web serije, Jugoistočno od razuma – serijala.com
Trenutno čitaš
Pogledajte prvu epizodu domaće SF web serije, Jugoistočno od razuma

Pogledajte prvu epizodu domaće SF web serije, Jugoistočno od razuma

Prošli tjedan najavili smo zanimljiv projekt koji autori etiketiraju kao prvu domaću znanstveno fantastičnu web seriju — Jugoistočno od razuma. Prva epizoda, nazvana “Kraj priče”, besplatno je dostupna na njihovom YouTube kanalu, a možete je pogledati već sada — video je ispod. Prva sezona nosi naslov “Fragmenti”, a kao što kaže službeni opis:

Srednjoškolka Andrea misli da vodi sasvim običan život, a to je upravo ono što često misle ljudi čiji životi su sve samo ne baš sasvim obični. To se pokazuje itekako istinitim kad se Andrea nađe negdje daleko, daleko od doma. Međutim, da bismo saznali kako njena priča završava, najprije moramo podi na avanturu kojom je sve započelo.

Sezona će biti razlomljena na sedam epizoda plus tri “minizode” — standardna epizoda traje pet, a minizoda oko tri minute. Epizode će se “emitirati”, odnosno biti objavljivane svakog tjedna, počevši od danas (3. prosinca). Finale je planirano za 28. siječnja, a bolje im je da ne spremaju cliffhangerčinu i onda ne obnove seriju za drugu sezonu.

7 komentara
  • Da, vrlo… Neobično. Ne sjećam se je li to bilo odmah kod objave jučer, ali u tom slučaju je vrlo blesavo da ova vijest stoji gore.

   • Embeddove smo (vrlo) nevoljko iskljucili u svrhu ocuvanja vjerodostojnosti statistika (konkretno, viewcounta) na YouTube-u. Nazalost, Facebook embeddovi se ne broje u YouTube viewcount – rijec je o starom problemu koji i dalje nije korigiran – a YouTube nema opciju selektivnog embeddanja po domenama.

    Kako se slazemo da je navedena opcija daleko najprakticnija za sve (gledatelje, webmastere, pa i nas) i postoji velik interes za njom, ukljucit cemo embedding.

    Ona “Embedding disabled by request” poruka izgleda vrlo blesavo. Zao nam je zbog eventualnih neugodnosti.

    • Ma… U jednom slucaju gubite samo statisticki podatak, u drugom slucaju gubite potencijalne gledatelje i dodatnu pozornost. S mojeg gledista (i iz perspektive drugih koji će potencijalno objaviti na svojim sajtovima): ako ne mogu embeddati video, a video je vijest, onda nemam razlog da pisem vijest… Uglavnom, vidim da je sad omogućeno, super.

Odgovori

Serijala je online magazin posvećen aktualnim i popularnim televizijskim serijama, kritici i novostima.

© 2009-2023 Serijala.com, sva prava pridržana

ISSN 2459-5861